Hóvirág
Szépzöld, 2009. ápr. 01.
Különleges desszert, próbálják ki!
Reznek Irénke küldte el finom receptjét.

Hóvirágkrém
Negyed kg cukrot nagyobb edényben karamellizálunk. Majd hozzáadunk fél liter kávét (ha gyerekeknek is készül, akkor használjunk cikória kávét).
Majd 4 kanál lisztet összekeverünk 4-5 kanál kakaóval, s apránként hozzáadunk egy liter tejet. A két masszát összekeverjük és sűrű kevergetés közben készre főzzük.
Végül a hóvirágkrémet ráöntjük a boltban vásárolható Hóvirág kétszersültre. A piskóta is finom lenne, de puhasága miatt szétázna a krém alatt.
Tipp! Hóvirág kétszersült helyett a célnak megfelel például a korpás kenyérből készült pirítós is.
Ízesíteni lehet: mazsolával, rum eszenciával, mandulával, dióval.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Kapcsolódó rovatok:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22