Így kell sütni a húst! 11 tipp
Sulyok Józsefné, 2015. nov. 12.
Ha gyorsan megpirítjuk a hús mindkét oldalát, akkor megtartja a levét.

Villa helyett cukorfogóval vagy tortaszedővel fordítsuk meg a húst, mert a szúrt lyukakon át kifolyik a húslé. Főzés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az is lé-vesztést okoz, legjobb tálalás előtt sózni.
.Amikor virsli-füzért főzünk, csak akkor válasszuk szét a darabokat, amikor már majdnem kész az étel. Így nem fakad ki a töltelék
A kolbászt sütés előtt forgassuk lisztbe, ez megakadályozza, hogy összezsugorodjon vagy szétpukkanjon a serpenyőben, illetve először főzzük 5 percig.
Amikor hamburgert sütünk, olaj helyett szórjuk be a serpenyőt vékonyan sóval. A húspogácsa saját elvében meg fog sülni anélkül, hogy leragadna.
Gyorsan és teljesen átsül a hamburger, ha lyukat fúrunk a húspogácsa közepébe. Miközben sül és duzzad a hús, a lyuk eltűnik.
Gyorsan és tisztán panírozhatjuk be a húst, ha a fűszeres liszttel együtt műanyag zacskóba tesszük, és addig rázzuk, amíg a hús teljesen lisztes nem lesz.
Nem kunkorodik össze a szalonna, ha villával megszurkáljuk vagy sütés előtt hideg vízbe mártjuk a szalonnacsíkokat.
A fémszűrővel fedett serpenyőből nem fröccsen ki a zsír, a gőz viszont szabadon távozhat. A szűrő levételénél legyünk óvatosak, használjunk fogó-kesztyűt.
Tegyünk kenyérszeleteket a grill-tepsibe a rács alá, hogy felszívják a lecsepegő zsírt. Ez esetleg a zsír meggyulladásának esélyét is csökkenti. Gyorsabban készül el az étel, ha grillsütőt előmelegítettük.
Húspuhítás céljából használjunk ecetet a húspácolásra. Keverjük össze az ecetet azonos mennyiségű erőlevessel vagy étolajjal, és egy órán át áztassuk benne a húst sütés előtt.
Ha nagyon forrón tálcán tálaljuk a bárányhúst, nem dermed meg rajta a zsír.
A sózott sonkát főzés előtt áztassuk félórát át tejbe. Zamatos, lédús lesz a főtt sonka, ha a főzőlevében hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó cikk: Óvakodj tőle: farkasboroszlán
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14