szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így készíts ízléses díszt kagylóból és csigából!

Scheftsik Tamás, 2013. júl. 02.


Amikor az ember nyaralni megy, elképesztő mennyiségű csigával és kagylóval tér haza. Ezeket egy darabig kerülgeti, nézegeti, majd mivel nem igazán fér el tőlük, egy dobozban végzik, valahol a padláson, és esélyük sincs, hogy emlékeztessenek minket az eltöltött szép napokra. Íme néhány egyszerű ötlet, hogy a csigák és kagylók a lakás díszei lehessenek.

 

Így készíts ízléses díszt kagylóból és csigából!

Ragasztva

Ez az egyik legegyszerűbb felhasználási lehetőség, és különösebb kézügyességet sem igényel. A csigákat és a kagylókat szépen meg kell tisztítani, és ha lehet, akkor le is kell őket lakkozni, mert sokkal szebben fognak mutatni. Ezután válogassuk ki azokat a darabokat, amiket központi helyre szeretnénk tenni, és tervezzük meg velük a kinézetet. Hogy mi legyen az alap? Egy képkeret, vagy a tükör oldala is tökéletes, de akkor sem nyúlhatunk mellé, ha egy szép órát szemelünk ki, vagy egy cserepet akarunk feldíszíteni. Az óra esetében azonban mindenképpen kelleni fog a hobbibolt is, hiszen a csigák és a kagylók nem síkban fognak felfeküdni a felületre.

Mivel ezeknek a szépségeknek a többsége homorú, de legalábbis nem egyenes a felszínük, így lehet, hogy a ragasztás nem lesz olyan egyszerű feladat. Ilyenkor egy kis trükkhöz is folyamodhatunk. A borosüvegek parafa, vagy műanyag dugói tökéletesek lesznek arra, hogy a homorú részeket kitöltsék, vagy az egyenetlenségeket kiegyenlítsék. Vágjuk le egy akkora darabot a dugóból, amekkora kell, és azt ragasszuk a kagyló belsejébe. Majd ha megkötött, akkor a dugót rögzítsük a kiszemelt tárgyhoz.

Függesztve

Ha valakinek egy kicsit több kézügyessége van, akkor ragadjon fúrót. Egy egészen vékony szállal a legtöbb tengerparti kincs szépen kilukasztható. Ez a művelet kényes, és számítsunk rá, hogy jó pár kagyló és csiga áldozatul fog esni a túl nagy nyomásnak, de megéri az erőfeszítést. Ha sikerül kilukasztgatni, akkor már egyszerű a dolgunk. Ha hosszabb szálakra kötözgetjük fel, akkor szalagfüggöny lehet belőle, ha rövidebbekre, akkor szélcsengő. Ehhez az utóbbihoz készítsünk egy alapot két azonos méretű, kicsi fadarabból. Ezeket rögzítsük kereszt alakban, majd erre kötözzük rá a csigákat és kagylókat. A szalagfüggönyhöz elég egyetlen léc is, csak a sorközöket tartsuk meg.

Asztaldísz

Ha nem szeretnénk ennyit vesződni, de mégis szeretnénk kitenni a csigákat és a kagylókat, akkor válasszunk egy szép nagy, átlátszó vázát. Ezt töltsük meg homokkal, amit a tengerpartról érdemes beszerezni. Ezután jöhetnek bele a csigák, kagylók, és mehet az asztalra. A hatás fokozható, ha a váza oldalához rakunk kagylókat, és így töltjük homokkal, hiszen nagyon felületen lesz látványos.

Kapcsolódó cikk:

Finomságok gyorsan - Fólia és üvegház

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!