szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így lesz hajtásdugványod a fuksziáról!

Sulyok Józsefné, 2015. máj. 07.


Évszaktól és a dézsás növény érettségi fokától függően különböző dugványokat különböztetünk meg.

Így lesz hajtásdugványod a fuksziáról!

A tavaszi dugványt április és június között vágjuk le a már kihajtott növényekről. Mivel a növényt amúgy is gyakran kell pincírozni, vagyis lecsípni a hajtásvégeket, hogy az oldalhajtások erőteljesen fejlődjenek, a levágott végeket jól fel lehet használni szaporítás céljára. Használjunk hajtató-földdel megtöltött cserepeket vagy rekeszes ültető tálcát. A gyökeresedés, illetve a gyökérképződést elősegíthetjük a Yeald Plus alkalmazásával, amely természetes úton segíti a növények gyökeresedását. Begyökeresedést elősegítő és a gyökértömeg növelését kiválóan segítő folyékony növénykondicionáló készítmény.

Nyári szaporítás

Természetesen a fuksziát augusztusban vagy szeptember/októberben is lehet szaporítani. Míg a nyári zöld dugvány még lágyszárú, addig ősszel jobb majdnem teljesen elfásodott, 15 cm hosszú ágacskákat levágni a törzsről, rövid kéregnyelvvel. Így a virágföld és homokkeverékébe ültetett növény jól meg tud gyökeresedni a tél folyamán.

Éles késsel vágjuk le a dugványt a harmadik levélpár után, pontosan a levélbog alatt, és egy fapálcika segítségével szúrjuk bele a hajtató-föld és homok keverékével megtöltött cserépbe. A gyökér kialakulásáig húzzunk fóliaüveget a dugványra.

Kapcsolódó cikk: Virágcsalán az ezerarcú dísz
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!