Így működik olajozottan a konyha
Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.
Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

- Mi a megoldás arra, hogy ne tapadjon le az étel? A serpenyőt melegítsük fel és csak azután tegyük bele az olajat vagy a vajat.
- Azért, hogy ne fröcsköljön az olaj, szórjunk egy csipet sót a serpenyőbe.
- Ha egy evőkanál ecetet teszünk a sütőolajba, akkor az étel nem lesz annyira zsíros.
- Spórolhatunk, ha a használt sütőolajat fémszűrőn átszűrjük, majd légmentesen edényben tároljuk.
- Főzéshez telítetlen olajat használjunk. Ilyen az olíva, szezám, kukorica, szójabab, napraforgó, pórsáfrány, mogyoró.
- A mogyoróolaj kiváló a magas hőmérsékletű sütéshez.
- Az olajat újra felhasználhatjuk, ha nem barnult meg sütéskor. Ha felvette a sütött étel szagát, süssünk benne egy felszeletelt burgonyát.
Kapcsolódó cikk: A csipkebogyót adó gyepűrózsa
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22