szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így működik olajozottan a konyha

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.


Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Így működik olajozottan a konyha
  • Mi a megoldás arra, hogy ne tapadjon le az étel? A serpenyőt melegítsük fel és csak azután tegyük bele az olajat vagy a vajat.
  • Azért, hogy ne fröcsköljön az olaj, szórjunk egy csipet sót a serpenyőbe.
  • Ha egy evőkanál ecetet teszünk a sütőolajba, akkor az étel nem lesz annyira zsíros.
  • Spórolhatunk, ha a használt sütőolajat fémszűrőn átszűrjük, majd légmentesen edényben tároljuk.
  • Főzéshez telítetlen olajat használjunk. Ilyen az olíva, szezám, kukorica, szójabab, napraforgó, pórsáfrány, mogyoró.
  • A mogyoróolaj kiváló a magas hőmérsékletű sütéshez.
  • Az olajat újra felhasználhatjuk, ha nem barnult meg sütéskor. Ha felvette a sütött étel szagát, süssünk benne egy felszeletelt burgonyát.

Kapcsolódó cikk: A csipkebogyót adó gyepűrózsa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia