szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így spórolj! Praktikus háztartás

Sulyok Józsefné, 2014. nov. 27.


Néhány másodperces trükkök, amelyek kímélik a pénztárcánkat és kedvenc tárgyainkat.

Így spórolj! Praktikus háztartás

Nem kell fölöslegesen vegyi anyagot, vagy autósampont használni a kocsi mosásánál. Kiválóan megteszi a mikroszálas törlőkendő is. Bő, tiszta vízbe mártott kendővel végigtöröljük az autót kívülről, majd jól kicsavart kendővel töröljük szárazra.

A mosogatógépet használók tudják, hogy néha foltosan kerülnek elő a poharak, evőeszközök. Gyúrjunk össze egy kisebb fajta csomót alufóliából, és tegyük az evőeszköztartóba. Három-négy használat után cseréljük frissre.

Hamar kifogy a tusolóflakon és dobhatjuk ki üresen. Pedig elég egyetlen borsónyi tusolózselé, ha szivacsot használunk. Nyomjuk a zselét a benedvesített szivacsra, és az egész testünket lemoshatjuk vele.

A bőrtáskát már vásárlás után, még újkorában érdemes impregnálni. Majd rendszeresen bőrápolóval kezelni, lehetőleg Aloe vera-tartalmuval. Akkor sokáig örömünket leljük egy-egy értékes darabban.

A bőrtáska, bőrkabát a hajlatokban néha sprőd lesz, kiszárad, esetleg beszakad. Ezt megelőzhetjük, ha az ilyen részeket bekenjük ajakbalzsammal. A bőr finom, puha lesz, taszítja a vizet, és tovább tart.

A víz egyre értékesebb kincs. Akinek módja van rá, gyűjtse össze tartályokba a vizet, ezzel lehet a kiskertet, füvet, virágokat locsolni. Vezetékes vízzel csak a legnagyobb szárazság idején locsoljunk füvet. De forróságban is kizárólag késő este vagy kora reggel, amikor még kisebb a kipárolgás.

Elszíneződik, megbarnul a konyhában használatos fakanál, vagy más fanyelű konyhai eszköz? Van rá mód, hogy visszanyerje a színét. Finom acélszivaccsal alaposan dörzsöljük át, majd töröljük le a képződött port, és végül kenjük át növényi olajjal.

A konyhai fóliát könnyű letekerni, ha hűtőszekrényben tartjuk.
A lakásban a darazsat mozgásképtelenné tehetjük, ha lefújjuk hajlakkal, egy pillanat alatt összetapadnak a szárnyai.

Gyorsan feltölt energiával a reggelire elfogyasztott méz. Növeli a szerotonin mennyiséget a vérben, ébernek érezzük magunkat. Sejtvédő hatású, erősíti a vérkeringést és az immunrendszert.

Kapcsolódó cikk:

Pörgessük fel immunrendszerünket a télre! Íme a legütősebb házi gyógyital
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!