Így szedd és szárítsd a teafüveket!
Sulyok Józsefné, 2013. aug. 06.
Itt a teafüvek szedési ideje és a teakedvelők számára elérkezett a bőség időszaka. Hiszen szinte korlátlan számban állnak rendelkezésre az illatos és aromás növények, csak arra várva, hogy az igazi tea megszállottjai a készleteket feltöltsék. Nézzünk most néhány tippet friss begyűjtőknek is!

A szárításra szánt citromfüvet még a virágbimbók megjelenése előtt le kell szedni. Ellenben a menta, a kakukkfű (köhögés ellen jó) és a zsálya teljes aromája csak a virágzás kezdetén bontakozik ki, és ekkor legmagasabb a hatóanyagok koncentrációja is.
Az ánizsillatú izsópnál, orbáncfűnél (melynek olaja kitűnő masszázshoz), méhbalzsamnál, kamillánál és a levendulánál várjuk meg, teljesen kivirágzik.
A leveleket, virágokat vagy egész ágakat egyenletesen terítsük szét fakeretre kifeszített gézen, majd időnként forgassuk át.
Szellős, meleg helyen a szárítási folyamat 7-10 nap múlva befejeződik. A zörgősre száradt teafüvet tegyük üvegekbe, és tároljuk sötét, száraz helyen.
Kapcsolódó cikk:
Őrizd az egészséged citromfűvel! 12 meggyőző érv
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22