szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így szüretelj csipkebogyót!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 15.


A csipkebogyó nélkülözhetetlen vitaminforrás, főleg a téli hónapok bekövetkezte előtt. 

Így szüretelj csipkebogyót!

A csipkebogyó szüretre szeptember vége a legjobb időszak, amikor a csipkerózsa, japánrózsa és más vadrózsák gyümölcse sötétpirosra színeződik, de még nem kemény.

Az első hűvös éjszakák után a gyümölcs édesebb lesz, a fagy hatására a húsos burok lisztessé és ízetlenné válik.
Lekvárhoz a burok belsejében lévő magokat és a szőröket el kell távolítani.

A csipkebogyó ecet hamar elkészülhet

Egy-két maréknyi gyümölcsöt mossunk meg, a csészeleveleket vágjuk le, és a héját több helyen metsszük fel hosszában. Tegyük egy befőttesüvegbe, öntsünk rá 7 dl fehér balzsamecetet, és meleg, világos helyen 6-7 napig hagyjuk állni. Egy tiszta konyharuhán szűrjük át, töltsük üvegbe, és  tartsuk sötét, hűvös helyen.

Tipp!

Szüretkor a csipkebogyót csokronként vágjuk le a bokorról, vagy egyenként szedjük le.

A csipkebogyó ecet finom vadgyümölcs aromát ad a salátaönteteknek. 

Kapcsolódó cikk: Miért olyan népszerű a szójabab?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia