szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így viselkedik a kardvirág fólia alatt

Sulyok Józsefné, 2015. máj. 12.


A kardvirághagyma-gumókat az ültetés időpontjáig 5 fok hőmérsékleten tároljuk. 

Így viselkedik a kardvirág fólia alatt

A gyorsabb hajtás érdekében a hagymagumókat a cserépbe ültetjük és így neveljük. A földkeverék gyepszint-föld, melegágyi föld és homok egyenlő keverékéből álljon.

A teljesen egészséges hagymagumókat 6 cm-es agyag vagy tőzegcserépbe ültetjük és 14 fokos növényházba helyezzük. A neveléskor gondosan öntözzük a növényeket. A gyökérzet kinövését a cserépből úgy akadályozzuk meg, hogy használt fóliadarabot teszünk a cserép alá.

A cserépben lévő előnevelésnek több előnye van. Amellett, hogy korábban virágoznak, átültetéskor a rosszul begyökeresedett egyedeket eltávolíthatjuk, így a fólia alá már csak egészséges növényeket ültetünk ki. A kiültetésre február végén, március elején kerül sor, talajfűtéssel ellátott 3 méternél szélesebb fólia alá. A légfűtést a növény csak fagyveszélyes éjszakákon igényli.

Amennyiben a növények fejlődése a növényházban nagyon előrehaladott, az időjárás kedvezőtlen a kiültetésre, a hőmérséklet csökkentésével akadályozzuk meg a megnyúlást. Kiültetés előtt a szokásos módon eddzük a növényeket. Kiültetés után arra ügyeljünk, hogy a talaj hőmérséklete 15 fok körül legyen, a levegő hőmérséklete pedig mindig alacsonyabb. Korai virágoztatás esetén a tenyészidő mindig hosszabb. 

Kapcsolódó cikk: Védjük ki az allergiát
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!