szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ilyen dísze másnak nem lesz! 8 tipp

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 10.


8 remek ötlet, amihez csak minimális kézügyesség szükséges.

Ilyen dísze másnak nem lesz! 8 tipp

Gyertya helyett négy mocsári hamisciprus teszi fel a koronát a zuzmós faágakból és piros somfavesszőből font koszorúra. A műanyag edényeket moha és fenyőágakkal takarjuk el.

Ne dobjuk ki a narancshéjat! Készítsünk belőle fára akasztható díszeket. Süteményszaggatóval különböző formákat vágjunk ki, fűzzünk át rajtuk akasztót és rakjuk fel a fenyőfára.

Egy szív sütőformába rakjunk egy pár ág vörösfenyőágat  és hunyorvirágot. Öntsünk bele vizet, a fagyos téli időszakban éjszakára tegyük ki a teraszra, hogy fagyjon meg. Majd vegyük ki a formából és akasszuk fel egy faágra.

Egy régi fémtálca is szolgálhat díszítőelemként. Rakjuk ki mohával, tobozokkal, fenyőággal és rakjuk bele a gyertyákat. Az ágakból madárbirsből és száraz falevélből kötött koszorú szépen kiegészíti az összképet.

Hungarocellből vágjunk ki egy szív alakú formát, tűzdeljük meg vörösfenyőtobozokkal. Minden vendéget szívélyesen üdvözöl az ajtóra akasztva.

A fűzfa-kosár gazdagon díszítve, de mégis természetes hatást kelt gyertyafényben. Különösen jól mutatnak benne a piros gyertyák, melyek ünnepélyes hangulatot kölcsönöznek az összeállításnak. A kosarat erdeifenyő-agákkal tobozokkal és apró almákkal töltsük meg. A tobozokat piros szalaggal kötözzük a kosárra.

Természetes hatást érünk el, ha a szokványos szalmakoszorún egymást váltogatva rögzítjük fel a mohát és a fenyőtobozokat, melyhez finom kötöző-drótot használunk.

Kapcsolódó cikk: Ünnepi ajándék az erdőből

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!