szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ínyencek gyümölcsei – A savanykásak

Sulyok Józsefné, 2015. jún. 02.


Ha fontos számunkra, hogy a gyümölcsös terméseit a szánk íze szerint alakítsuk fűszeresre, savanykásra vagy édesre, válasszunk a következő fajtákból.

Ínyencek gyümölcsei – A savanykásak

Chastar őszibarack

Aki szereti a lédús őszibarackot, de ha a megszokott édes íznél egy kicsit savasabbra vágyik, az válassza ezt a fajta őszibarackot. Ültessük meszes, tápdús talajba, meleg, fagytól védett helyre, így hozza leggazdagabban a terméseit. Virágai korán nyílnak, ezért a tavaszi fagyok veszélyt jelentenek számára. Június végén, július elején szedhetjük a kerek terméseit.

Vilmoskörte

Augusztus közepén, vagy végén szedhető a vilmoskörte. Savanykás muskotályos íze van, friss fogyasztásra kiválóan alkalmas, a pálinkakedvelők is szívesen fogyasztják a belőle készült nedűt.
Korán fordul termőre, már két éves korában több szem gyümölcsöt terem, a hideget jól bírja. A leszedett gyümölcs hűtőben napokig eláll, nem veszít üdeségéből.

Vörös ribiszke

Szinte bárhol termeszthető, de a túlzott napfényt és az árnyékot nem szereti. Június, július környékén bogyói beérnek. Ültetése előtt érdemes marhatrágyával megszórni a talajt.

President szilva

Nagyon finom szilva, szeptember közepén érik be. Hamar termőre fordul, rendszeresen terem, szinte bármilyen környezetben. De ha túlságosan száraz a talaja, a szilvák nem nőnek nagyra és az ízük sem jó. Aszalásra kiválóan alkalmas, de frissen fogyasztva is üdítő az íze.

Kapcsolódó cikk: Ehető virágok
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia