szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ínyencek gyümölcsei – Fanyarok és fűszeresek

Sulyok Józsefné, 2015. jún. 02.


Aki a fanyar és fűszeres ízeket kedveli, az ezeket a gyümölcsöket válassza.

Ínyencek gyümölcsei – Fanyarok és fűszeresek

Debreceni muskotályos szilva

Szeptemberben szedhető, de érdemes megvárni, amíg teljesen beérik, mivel akkor tökéletes a muskotályos zamata, illata és íze. Nagy helyre van szüksége, 5-7 méteren belül ne ültessünk mellé más fát. Korán termőre fordul, viszont nem hoz minden évben termést. Bármilyen talajviszonyok között jól érzi magát, de sok nedvességre és napfényre van szüksége.

Hardy vajkörte

Olvadó húsa, kellemesen fűszeres íze miatt sokaknak kedvence lehet. De mielőtt ezt a fajtát ültetnénk, nézzük meg, mennyi helyünk van a kertben, ugyanis nagyon gyorsan és erősen nő, emiatt nagy területre van szüksége. Későn fordul termőre, viszont akkor rendszeresen terem. Szinte bárhol jól érzi magát, jó ellenálló képességű.

Egres

Aki egy gyümölcsösben minden ízt szeretne termeszteni, azok válasszák az egrest. Sajnos tüskéi miatt nem könnyű a szedése, de érési állapottól függően akár savanykás, akár mézédes is lehet.

Althann ringlószilva

Édes-savanykás, pikáns ízű gyümölcs. Augusztus közepétől folyamatosan érik, leginkább nedves talajon és meleg helyen érzi jól magát. Ne ültessük hozzá közel más fát, mert erőteljesen növekszik. Korán termőre fordul, és rendszeresen szedhetjük a gyümölcsöt. Nem tartható el sokáig, legfeljebb egy hétig fogyasztható frissen, utána lekvárt érdemes belőle főzni.

Kapcsolódó cikk: Így készíts máriatövisből teát!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!