szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Itt a paprikavetés ideje

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 10.


A paprika szabadföldi termesztésének van egy-két alapszabálya, amit ha betartunk, csodás zöldséget nyerünk a családnak.

Itt a paprikavetés ideje

Napos, szélvédett helyen a Pusztagold paprika a szabadföldön is kielégítő mennyiségű és aromájú termést hoz. A Liebesapfel ez a hagyományos vastaghúsú, lédús paradicsompaprika, amely zöldből pirosra érik, miközben egyre édesebb lesz. Februártól március végéig lehet elvetni, de kiültetni csak május közepén, a fagyosszentek után szabad.

Mindkét fajta szabad beporzású, vagyis saját vetőmagot nyerhetünk. Az ültetési időszakban sok biokertészetben árusítanak előhajtatott cserepes palántákat.

Pikírozás (francia eredet szóból származik), vagyis a magoncok átültetését jelenti a hajtató-tálcáról külön cserepekbe, hogy elég hely, levegő és fény legyen a növekedéshez. Ideális időpont, amikor a csíralevelek után két valódi levél is kifejlődött.

A földből való kiemelésre és az új ültető-lyuk kifúrására szolgáló pikírozó pálca megkönnyíti az átültetést, de ha ez nincs, egy ceruzát is használhatunk. A paprikát és a paradicsomot mélyebbre kell ültetni, mint előtte volt, a káposztát és a salátát magasabbra. A gyökértövet takarja föld. 

Kapcsolódó cikk: A csontvédő fekete nadálytő
Hozzászólások (1)

erzsébet
2016. febr. 17. (1 916 napja)
Üdv! Szeretnék érdeklődni GALATION nevü lótetü ító hatásos szert miért nem lehet kapni? Az arvalin hatástalan több száz lótetü ellen .Várom válaszát -Köszönöm