szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Izgalmas és biztonságos gyerekszoba

Scheftsik Tamás, 2012. dec. 21.


Amikor a babák mászni kezdenek, akkor sok szülő kap hirtelen a fejéhez, hogy most mi lesz. Ilyenkor ugyanis kiderül, hogy hihetetlen mennyiségű veszélyes tárgyat lehet bezsúfolni a gyerekszobába. Olyan dolgok is ide sorolhatóak, amikről eredetileg úgy gondoltuk, teljesen ártalmatlanok, mint a hintaszék, vagy egy kis asztalka.

Izgalmas és biztonságos gyerekszoba

Ám amikor a lurkó úgy dönt, hogy most aztán felfedezi a világot, akkor nem árt résen lenni, különben egész nap csak aggódhatunk, hogy vajon a kicsivel minden rendben van-e.

 

Ülőgarnitúra

 

Amikor a baba kicsi, akkor ülésre kitűnően alkalmas a hintaszék, amiben ráadásul még őt is el tudjuk ringatni. Amikor azonban mászni kezd, akkor mozgó fa szerkezet bizony veszélyt jelenthet a kezére és a lábára nézve. Hogy ezt elkerülhessük, érdemes olyan székeket, vagy fotelokat berakni ide, amik jó ki vannak párnázva. Ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor egy kis anyaggal, és némi szivaccsal mi is sokat tehetünk az eredményért. Nem kell a teljes széket beburkolni, elég csak azokat a részeket, amiket a kicsi esetleg lefejelhet. A legjobb megoldás azonban az, ha egész egyszerűen babzsák bútorokat szerzünk be. Ez nem csak abból a szempontból jó, hogy nem nagyon tud magában kárt tenni általuk a baba, de később, akár még kamasz korában is élvezni fogja a különleges ülőalkalmatosságokat.

 

Játszószőnyeg

 

Mivel a kicsi rendszerint a földön lesz, így nem árt jó puha szőnyegeket beszerezni. És ha már lúd, legyen kövér alapon, miért ne lehetne ezeket a darabokat úgy megalkotni, hogy azok játékra is alkalmasak legyenek. Ezért mielőtt a szőnyegeshez rohannánk lecserélni a jelenlegi verziót, és kiadnánk soktízezer forintot, inkább csattogjunk el egy játékkereskedésbe. Itt azután kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb szőnyegkompozíciókban, amiket jó helyen megnyomva sípolásra, zörgésre, vagy akár zenélésre is bírhatunk. És persze arról sem szabad elfelejtkezni, hogy ezek a darabok színesek, figurásak és mindenekelőtt puhák, tehát a lehető legjobbak egy kicsi emberke számára.

 

Tárolás

 

A ruhákat és az egyéb babafelszereléseket mindenképpen szekrényben szoktuk tartani. Ez így is van jól, hiszen a kicsi ezeket nem szokat nyitogatni. A játékait azonban ne tároljuk olyan helyen, ahonnan sérülésveszéllyel veheti csak ki. Sokkal jobb erre a célra egy műanyag kosár, amiben ömlesztve megtalálhatóak a kedvencei (így összepakolni is egyszerűbb, mintha maghatározott rendben kellene eltenni a játékokat). Az is jó megoldás lehet, ha hosszúkás zsákokat erősítünk a plafonhoz, amiknek az aljában vannak a plüssök és a kisautók, így ha nem akarjuk, hogy elérje őket, akkor egész egyszerűen csak kötünk rájuk egy csomót, és voila, rögtön elérhetetlen magasságokba kerülnek a kicsi számára. Amikor pedig játékidő van, akkor nem csípheti oda semmilyét sem, hiszen csak zsákokról van szó.

 

Asztalka

 

Amennyiben a lurkó már akkora, hogy szívesen firkál, de még egy kissé koordinálatlan a mozgása, és félünk, hogy beütheti a fejét, akkor érdemes műanyag asztalkát beszerezni. Ugyan az igaz, hogy ide is ugyanúgy beütheti magát, ám a sérülés közel sem lesz annyira komoly, mint egy fa tárgy esetében. Az is jó, ha az asztalka lábait ki lehet szedni, így akár a földön is lehet, és azon rajzolva vagy éppen építkezve töltheti el az idejét a csemeténk.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia