szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ízléses tévé falak

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 17.


A lakások egy fő helyisége a nappali. Itt történik a beszélgetések nagytöbbsége, ide ülnek le a barátok, és akár az üzletfelek, és a családi mozizásoknak is ez ad teret. Jellemzően az egyik központi eleme a tévé, amit nem csak úgy letesznek egy sarokba. A jól megalkotott körítéssel a készülék nem csak szép lesz, hanem a térben jelentkező uralkodó szerepét is csökkenthetjük.

 

Ízléses tévé falak

Puritán

Amikor elhatározzuk, hogy akkor készítünk egy „tv falat” akkor az első dolgunk az, hogy tisztázzuk, mi is lesz a funkciója. Mert többféleképpen is megalkothatjuk, így többféle funkciót is betölthet. Az első és legegyszerűbb, amikor a célunk az, hogy kiemeljük a készüléket. Ebben az esetben nem kellenek sem polcok, sem szekrények, csupán egy csupasz fal, aminek burkolatát azért nem árt megválogatni. Hiszen nem csak keretet fog adni a televíziónak, de mivel nem kerül rá semmi, így ha nagyon puritánra tervezzük, akkor egy kissé nyomott hangulatot adhat a szobának. Érdemes valami olyan anyagot választani hozzá, ami egy kis élmény visz a falra. Folyó mosta kavicsokat, bambuszborítást, esetleg egy művészi festést, ami közvetlenül a képernyő mögött remekül fog mutatni.

 

Többfunkciós

A legtöbbünk sajnos nem engedheti meg magának, hogy a tévéjének szenteljen egy egész falat. Ennek oka rémesen egyszerű: nincs elég hely. Így kénytelenek vagyunk olyan megoldásokat keresni, amivel pakolófelületet is kapunk, és még a kinézet is tetszetős lesz. Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása, ha a készülék a falra szerelhető és mi körbevesszük egy polcrendszerrel. Így minden apró részletében kihasználjuk a felületet. A hátulütője csupán annyi lehet, hogy az alapvetően kicsi tereket nagyon zsúfolttá teheti. Egy ilyen kicsi szobába inkább használjuk olyan megoldást, ami nem fedi le az egész falat.

Az is fontos, hogy ne legyen túl mély a szekrény, amit kiteszünk, mert hogy a második elterjedt megoldás ez. Nagyon kellemesen lehet vele nyújtani a teret, és mivel mi illeszthetjük össze, a variálhatóságának köszönhetően a helykihasználása is ideális. A baj csak az vele, hogy ha nem elég mélyek a szekrények, akkor a bennük tárolható dolgok köre erősen leszűkül, ha meg átlag mélységűeket választunk, azok elég nagy területet elvesznek a szobából. Ám ettől még ne mondjunk le erről a megoldásról, mivel azoknak, akik nem szeretik, ha a túl sok dolog van elől, nem is lehetnek tökéletesebbet javasolni.

 

Tipp!

Sokkal érdekesebb hatást érhetünk el, ha nem ragaszkodunk a szimmetriához. Ez nem azt jelenti, hogy káosz-szerűen kell rendezkednünk, csupán azt, hogy ha valamit teszünk a bal oldalra, annak nem kell mindenáron megismétlődnie a jobb oldalon is.

A mai otthonokban, a legtöbb esetben vékony, néhány centi széles tévék vannak. Ezeknek az a nagy előnye, hogy a falra is könnyedén fel lehet őket szerelni egy konzol segítségével, ami még azt is lehetővé teszi, hogy mozgassuk- vagyis abba az irányba fordítsuk, ahova csak szeretnénk-anélkül, hogy egy tucat csetreszt kellene miatta odébb pakolnunk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia