Karácsonyi piskótatekercs
Szépzöld, 2008. dec. 23.
Szászné Lévai Bettina küldte el számunkra finom receptjét.

Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál méz
A tojásokból a hagyományos módon piskótát sütünk egy kanál mézzel.
Hozzávalók a krémhez: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 6 evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 4,5 dl tej, 10 dkg sütésálló dzsem, 5 dkg étcsokoládé.
A pudingport 6 evőkanál cukorral és 4,5 dl tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
A dzsemet kevés vízzel kenhetőre hígítjuk és a piskótát vékonyan megkenjük vele.
Rásimítjuk a jól kihűtött krém kétharmadát, majd felcsavarjuk a tekercset. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt. Lekvárral, krémmel és csokoládé dekorációval díszítjük.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Mézeskalács
Kakaós kuglóf
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy
Facebook Twitter GoogleStartlap