szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Karfiollal töltött sertéskaraj

Sulyok Józsefné, 2015. jún. 08.


A kicsontozott karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal, fokhagyma-sóval.  Egy ideig hagyjuk állni, majd lisztben megforgatjuk, és kevés zsíron, mindkét oldalán hírtelen átsütjük.
 

Karfiollal töltött sertéskaraj

Egy jénai tál alját kibéleljük a hússzeletekkel.

Közben már párolódik a forró víz fölött a szeletekre vágott, sóval megszór karfiol. Amikor a karfiol megpuhult, rárakjuk a jénaiban lévő hússzeletekre. A tetejére ráöntünk egy doboz tejszínt, elsimítjuk. Majd mindezt beborítjuk a többi hírtelen átsült karajszeletekkel. Ennek a tetejére is ráöntünk egy doboz tejszínt, beborítjuk alufóliával, és berakjuk a sütőbe sülni.

Amikor a húst megszurkáljuk és puhának érezzük, a tetejét bőven megszórjuk lereszelt sajttal. Ismét visszatesszük a sütőbe, de most már fólia nélkül, és hagyjuk, hogy a sajt aranysárga színűre rásüljön a tetejére.

Kivesszük a sütőből, egy kis ideig hagyjuk állni, majd éles késsel kockákra szeleteljük, így könnyebb egy darabot kiemelni az edényből.
Petrezselymes burgonyával tálalva ízletes falat.

Sajnos az utolsó fázist elfelejtettem lefotózni, de mindenki el tudja képzelni, hogyan nézhetett ki, miután a sajt rápirult a tetejére. 

Kapcsolódó cikk: Virágszüret nebáncsvirággal

Még egy szint karaj:




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia