szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kelkáposzta főzelék pirított májjal

Sulyok Józsefné, 2009. febr. 17.


Egy közepes fej kelkáposztát megreszelünk, vagy vékony csíkokra vágunk. Én a reszelőt nem szeretem, mert az nagyon apróra daraboltja a káposztát. Krumplit hámozunk, amit jól megmosunk és kockára vágunk.

Hogy mennyit? Erre nem tudok választ adni, attól függ, ki hogyan szereti, milyen arányban legyen a krumpli és a káposzta. Az én kis unokám, igaz káposzta főzelékről van szó, a krumplit hamarabb megeszi belőle, mint a káposztát.


Egy lábosban tegyük fel annyi vízzel együtt, hogy ellepje. Tegyünk bele sót, babérlevelet, köménymagot és puhára főzzük. Aztán fél kanál zsírt felteszek, amiben a lisztet megpirítom, teszek bele hagyma és fokhagymakrémet, pirospaprikát és lassan felöntöm vízzel, (de hidegvizet használjunk, különben könnyen megcsomósodhat). Csak a kezdők kedvéért mondom „ez a rántás”.


Ráöntöm a megfőtt főzelékre, végül készítek egy habarást. Amihez veszek kb. két evőkanál lisztet és tejföllel simára keverem (kb. 3-4 dl), majd annyi tejet teszek bele, hogy a habarásunk könnyű, híg legyen, végül ezt is ráöntöm a főzelékre. Felfőzzük, ízlelgetjük, ha szükséges még lehet ízesíteni egy kis delikáttal.


Pirított máj elkészítése:

Vegyünk 1 kg csirkemájat, mossuk meg, kissé daraboljuk apróbbra. Ha a szívvel együtt van, vágjuk le, húzzuk le róla a hártyát és ezt is vágjuk kisebbre, mert a máj hamarabb megpuhul, mit a szív. Bő zsírban tegyünk fel 5-6 fej hagymát, aki szereti fokhagymát is tehet bele és dinszteljük meg, (minél több a hagyma, annál zaftosabb lesz a máj). Ha ez megvan, tegyük bele a csirkemájat, pároljuk puhára. Csak a végén sózzuk meg, mert a só megkeményíti a májat, a legvégén tehetünk bele egy kis majoránnát.

 

Kapcsolódó cikk:
Meggyes muffin

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Kertészkedés

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia