Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Kerti friss

Minden kedden Friss infó az aktuális teendőkről. 

5 fontos tanács, hogyan metsszük meg tavasszal a rózsát

2024. 02. 13. 15:35:42

Akkor lesz szép, bokros a rózsánk, ha visszametsszük. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat.

Rózsa metszési ideje: ekkor érdemes nekiállni

Nincsen abban egyetértés, hogy a rózsát mikor kell metszeni. Egyes iskolák szerint ősszel, míg mások szerint tavasszal. Ha úgy döntünk tavasszal állunk neki a munkának, akkor figyeljük a növényt. A rózsát ilyenkor akkor kell metszeni, amikor a szárakon a piros színű levéldudorok megnőnek és bepirosodnak. Kivételt csak a nagyon korán virágzó rózsafajták jelentenek, ahol az első virágzás után kell megejteni a metszést.

Ez a növény vigyáz a veteményesre

2024. 02. 08. 11:37:57
A sarkantyúka segít a veteményesben és kiváló gyógynövényként is. 

Vetni vagy palántázni, ez itt a kérdés!

2023. 10. 17. 13:35:09

Nagy dilemma egy hobbikertésznél, hogy mi a jobb, helyre vetni a növényeinket, vagy palántákat nevelni? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányi is és ezeket mérlegre téve mindenki eldöntheti, hogy számára mi a kedvezőbb!

Mérgezzek, vagy mérgelődjek?

2019. 11. 11. 11:00:50

Gyakori dilemma egy hobbikertésznél, hogy mi a rosszabb: eltűrni, hogy az elvetett, elpalántolt zöldségeink felét a férgek, másik felét meg a gombák tegyék tönkre, vagy inkább kezeljük, „mérgezzük” a kiskertünket? Mindkettő mellett lehet érvelni, hiszen vannak előnyeik és hátrányaik is! Szerencsére mára már nem is ennyire fekete vagy fehér a kép, mert vannak környezetbarát alternatívák is.  Mindezeket mérlegre téve mindenki eldöntheti, hogy mi az, ami még számára egy járható útnak számít a mérgezés és a mérgelődés között.