szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kert, terasz, veranda

Egy kirándulás pillanatképei

Egy kirándulás pillanatképei
Szép tájak, régi korok, múzeumok. Városok építészeti csodái, a kisvárosok, a vidék nosztalgikus hangulata mind el tudja varázsolni a kirándulót. Engem is. Ami mellett még nem tudok soha elmenni csukott szemmel, azok a növények, melyek körülveszik és meghatározzák azt az alaphangulatot, amellyel új élményeket szeretnék felfedezni.

Napozóterasz okosan

Napozóterasz okosan
Ha a teraszunk túl sivár és lepusztult ahhoz, hogy boldog órákat tölthessünk el rajta napozással, akkor itt az ideje, hogy tegyünk valamit. Egy kis befektetéssel és néhány igazán jó ötlettel olyan kis nyugalomszigetet alakíthatunk ki, ahova mindig jó visszatérni.

Romantikus megoldások a kertben

Romantikus megoldások a kertben
A kert romantikus kialakítása sokszor nem pénz kérdése, ahhoz, hogy megteremtsük a hangulatot, nem kell más, csak egy-két jó ötlet, és megfelelő időzítés. Hiába ugyanis a rengeteg hatásfokozó, ha nem virágzik semmi, vagy a kerti fények még nem érvényesülnek, akkor, bár a kert gyönyörű, a romantika nem hat ránk olyan erővel.

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel
Teljesen elvarázsolt a látvány. A fejem felett hatalmasra nőtt pálmák, páfrányok. Különleges növények: vanília, kávé, bors. papaya, avokádó, kecses flamingó virág. Orchideák minden mennyiségben  

Tervezzünk virágos udvart!

Tervezzünk virágos udvart!
Kontrasztos nagy felületek Tengernyi virág, amelyek mint a túláradó vízesés, gazdagon ömlenek alá az erkélyekről és az ablakokból a ház falai mentén – kell ennél szebb látvány? Aki ezt egyszer meglátja, kedvet kap ahhoz, hogy valami hasonlót teremtsen maga körül.  

Oázis a 8. kerületben - az ELTE füvészkertje

Oázis a 8. kerületben - az ELTE füvészkertje
Amikor Budapest belvárosában rójuk az aszfaltot, körülvéve a hatalmas betonmonstrumokkal és téglaépületekkel, nem is gondolnánk, hogy van olyan hely is a belváros szívében, melyben a növények menedékre lelnek. Sőt, nem is egyszerűen csak arról van szó, hogy itt békében élhetnek, megszépítve az ide betérők napjait. A botanikus kert több veszélyeztetett fajt is jegyez, melyek megőrzését a világ számára elsődleges feladatai között tartja számon.

Medencemustra

Medencemustra
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kerttel büszkélkedhetnek, akkor egy kis ráfordítással azon kevesek közé is tartozhatunk, akik saját medencével vívhatják ki szomszédaink irigykedését. Igaz, nem éppen filléres dolog, de ha belegondolunk, hogy hozzájutunk egy saját strandhoz, akkor már nem is tűnik olyan drágának.

Helytakarékosság az erkélyen

Helytakarékosság az erkélyen
Amikor az ember egy lakásban él, és vágyakozik a kert után, akkor utolsó mentsvárként tud kapaszkodni az erkélybe. Igen ám, de sajnos sokszor előfordul, hogy a teraszunk nem éppen alkalmas arra, hogy táncleckéket vegyünk rajta, sőt, tulajdonképpen csak egy zsebkendőnyi területről van szó. Hogy mégis hogyan zsúfoljuk be ide rengeteg cserepes virágunkat, esetleg hogyan alakítsuk ki a területet úgy, hogy ne legyen fullasztóan zsúfolt? Természetesen erre is van megoldás, csak egy kicsit legyünk kreatívak.

Az erkély berendezése

Az erkély berendezése
A virágládák leggyakoribb helye az erkélyen a korlát. De az erkély nagyságát és építési sajátosságát figyelembe véve más helyre is telepíthetünk növényeket a környezetünk szépítésére.

Készíts virágládát!

Készíts virágládát!
Kis kertünk ékességeként saját magunk is készíthetünk olyan virágládákat, dézsákat, melyek időtállóak, könnyen javíthatóak, és minden méretben, és formában elkészíthetőek. Praktikusságukat az is fémjelzi, hogy saját gyártmányként magunk szabjuk meg összes méretét, anyagát.

Kerti garnitúra 1X1

Kerti garnitúra 1X1
Akinek van kertje, az tudja, mennyire jó ejtőzni egy kicsit ott, napozni, vagy éppen elkölteni a hétvégi ebédet. Ehhez olyan bútorokat kell választanunk, melyek jól viselik az időjárás viszontagságait, vagy vállalnunk kell a kihívást, és minden alkalommal, amikor ki akarunk ülni a kertbe, ki kell pakolnunk a kerti garnitúrát is.

A kerti fények világa

A kerti fények világa
Kertünket nem csak napközben szoktuk használni, gondoljunk csak egy kellemes nyári estére, amikor lábunkat lógázva ücsörgünk a hintaágyban, és gyönyörködünk az éjszakában. Vagy éppen egy kis összejövetelt rendezünk, borozással, beszélgetéssel a szabd ég alatt. Egyes programokhoz bizony szükségünk lesz fényre. Hogy milyet választunk, az teljesen rajtunk múlik, hiszen a kínálat megdöbbentően széles.  

Otthoni játszótér

Otthoni játszótér
Amikor az embernek pici gyereke van, a legnagyobb élmény, amikor kiviszi végre a játszótérre. A rengeteg szín, a csúszda és a hinta, mind-mind utánozhatatlan élményt jelentenek. Vagy mégsem? Kialakítható a saját kertünkben is egy mini játszótér, amin a picik akkor is remekül elvannak, ha nincs idő kimenni a térre, és egyedül sem kell lenniük, hiszen a barátokat is át lehet hívni. Sőt, akkor sem kell az orrunkat lógatni, ha lakásunk van, mert a gyerekszobában is létre tudjuk hozni a gyerekek álmát, az otthoni játszóteret.

Az idei kert-kiállítás

Az idei kert-kiállítás
Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a sportarénában a gardenexpo, melyen a különböző virágok legszebb egyedei mellett rengeteg hasznos, szép és ötletes dologgal találkozhatunk, melyek hozzájárulnak kertünk és közvetlen környezetünk széppé tételéhet. Senkit ne tévesszen meg a név, ezen a kiállításon nem a virágokon van a hangsúly. Igaz, találkozhatunk velük, nem is kis számban, de jellemzően inkább a kerti szerszámok, sütők és ülőgarnitúrák színes kavalkádja tárult a szemünk elé.  

Kerti sütő 1X1

Kerti sütő 1X1
A kerti sütögetés az egyik legjobb elfoglaltság, amit csak az ember el tud képzelni egy kellemes nyári estén. A sülő finomságok illata, a társaság és a hangulat egyszerűen utánozhatatlan. Sok lehetőség közül tudunk válogatni, ezért mindenki számára elérhető ez a fajta élvezet.

Hangulatos tűzfalak

Hangulatos tűzfalak
Amikor a kertünkben tűzfal van akkor egy érdekes problémával szembesülünk. Megszabadulni, ugye, nem tudunk az adott építménytől, meg kell tanulni együtt élni vele. Egy kis praktikával nem is lesz olyan nehéz, ráadásul, ezeket az ötleteket felhasználhatjuk akkor is, ha a kőkerítéseinket szeretnénk feldobni.  

Hangulatmentő madáretető

Hangulatmentő madáretető
Télen, amikor kitekintünk az ablakon, az esetek többségében szép fehér tájban gyönyörködhetünk. Ha ez mégis kimarad, még akkor sem kell teljesen lemondanunk a tál szépségeiről. Az apróbb-nagyobb madarak nagyon jól felt tudják dobni a hangulatunkat, amikor a sötét évszaktól elcsigázottan és morcosan nézegetünk ki az ablakon.  

Január: ilyenkor is vannak kerti feladataink!

Január: ilyenkor is vannak kerti feladataink!
Forrás: www.epitinfo.hu Különösen enyhébb időben, januárban is akadnak olyan tennivalóink a kertben, amelyeket elvégezve a tavaszi munkálatokat már biztosan felkészülten várjuk. Kevesen gondolják, hogy télen is rengeteg dolgot rendezhetünk el növényeink körül: a metszéseket, a lemosó permetezést, a gyomirtást, valamint a fa-ültetéseket, de ekkor jöhet el az ideje a kisebb kerti szerszám- javításoknak is.

Aszályos tél: öntözzünk a hidegben is!

Aszályos tél: öntözzünk a hidegben is!
Forrás: www.epitinfo.hu  Előfordulhat, hogy a téli hónapokban kevesebb csapadék hull, mint amennyire a növényzetnek, talajnak ilyenkor szüksége lenne. Ezért – elsősorban – kerti örökzöldjeinket mindenképpen, rendszeresen öntözni kell, még a hidegebb, téli hónapokban is. Ezek a növények ugyanis hóban-fagyban is ugyanúgy élnek, mint nyáron: fotoszintetizálnak, termést hoznak. Ehhez pedig elsősorban megfelelő víz- utánpótlást igényelnek.

Játszótér otthon

Játszótér otthon
5 fontos szabály a kerti mászókák és homokozók elhelyezéséhez Forrás: www.epitinfo.hu  Minden kisgyermekes családban a nap fénypontjának számít, amikor elindulunk a játszótérre. Sokszor azonban nem jut idő, energia még erre sem, a kertünk pedig nem nyújt már semmilyen „kihívást” a csemetéknek… Ilyenkor jó megoldás, ha van homokozónk, mászóvárunk, hintánk, ahol örömmel és biztonságban játszhatnak a gyerekek. 
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia