Készíts hidratáló krémet rózsasziromból!
Sulyok Józsefné, 2015. febr. 23.
Szükséges hozzá némi idő és egy beszerzőtúra, de a végeredmény miatt megéri ez a kis áldozat.

Hozzávalók: 2 marék friss rózsaszirom, 50 ml mandulaolaj, 1 teáskanál búzacsíra olaj, 15 csepp rózsa illóolaj és 5 g reszelt méhviasz.
Egy széles szájú zárható üvegbe szórjuk bele a megmosott és megszárított, lehetőleg friss rózsaszirmokat. Öntsük le mandulaolajjal, keverjük át egy kanállal, majd zárjuk le az üveget. Az üveget tegyük napos helyre, így felgyorsul az illóolaj kioldódásának ideje.
Körülbelül 3 hét múlva szűrjük le az üveg tartalmát, így valódi rózsaolajat kapunk. Azután egy edénybe olvasszuk fel a méhviaszt, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a búzacsíra olaját és a már kész rózsaolajat.
Keverjük át és hagyjuk kihűlni. A kihűlt olajat töltsük vissza az üvegbe, ahol majd megszilárdul. A kemény, kenőcsszerű készítmény bőrrel érintkezve megpuhul, így könnyen lehet kenni az arcunkra és kezünkre.
Kapcsolódó cikk:
Így óvjuk meg a fagytól a rózsákat!
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14