szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Készítsd saját kezűleg! Tavaszi ajtódekor

Szépzöld, 2015. márc. 26.


A tavasz szerencsére visszavonhatatlanul megérkezett, így ideje átalakítani a lakás dekorációját is. Íme néhány ötlet arra, hogy hogyan dobhatjuk fel a bejárati ajtót egy két kellék, és némi kézügyesség bevetésével

Készítsd saját kezűleg! Tavaszi ajtódekor

A koszorú

Az egyik legjobban bevált ajtódekorálási kellék a koszorú. Legyen szó karácsonyról, halloweenról, vagy akár húsvétról, tavaszról. Szerencsére ez az alap nagyon sokféleképpen díszíthető, így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelőt.

Aranyvessző, barka és a többiek

A tavasz beköszöntét nagyon jól jelzik az aranyvesszők, a barkák és más növények, melyek ilyenkor borulnak virágba. Ezeket fel is használhatjuk a koszorúinkhoz. A kötözést megoldhatjuk zöld rafiával, de erős ragasztót is használhatunk. A barka esetében a tartósság is garantált, amit még tovább növelhetünk, ha az elkészült koszorút alaposan lefújjuk hajlakkal.

Apró cserepek

Amikor az ember pici növényeket vásárol, akkor azokhoz szintén pici cserepeket adnak. Vicc, hiszen mindenki tudja, hogy a későbbiek folyamán ezeket semmire nem lehet használni, de annyira aranyosak, hogy kidobni nem akarjuk őket, így a tárolóban várják, hogy kezdjünk velük valamit. Most itt a lehetőség! Szépen tisztítsuk meg őket, és fessük vidám színekre. Ezután fogjuk a ragasztót, és rögzítsük őket a koszorúhoz. A cserepek közé akár egy – két virágot, esetleg tojást is keverhetünk, hogy a hangulatot még jobban feldobjuk.

Tojásokkal

A koszorút abszolút húsvéti díszbe öltöztethetjük, ha festett tojásokkal díszítjük. Ehhez először egy vidám szalaggal tekerjük körbe az alapot, majd egyenként ragasztgassuk rá a tojásokat. Ezek lehetnek műanyagból is, így a díszt el is tehetjük majd jövőre, de használhatunk frissen festett tojásokat is, így minden évben más és más mintájú darabokkal dekorálhatjuk a koszorút.

Pillangók

A kecses kis lények szintén visszavonhatatlanul jelzik a tavasz beköszöntét, így nem csoda, hogy sok dekorációban használják őket. Akkor is nagyon mutatósak, ha egy koszorún csak ezeket alkalmazzuk. Ehhez először meg kell venni a kívánt mennyiséget, majd szépen elrendezve az alaphoz kell őket rögzíteni.

A lehető legegyszerűbb

Aki nem híve a nagy díszeknek, az is megalkothatja a maga tavaszváróját. Két koszorúalap kell hozzá, egy kisebb és egy nagyobb, valamit két papírfül. A füleket a kisebb alaphoz ragasztjuk, a nagyobb alapot pedig a kisebb koszorúhoz rögzítjük. Készen is van egy teljesen egyszerű, de mégis mutatós nyuszi.

Fontos megjegyezni, hogy akinek nincs otthon koszorúja, az használhat képkeretet, vagy egy egyszerű, gömb oázist is, azzal is gyönyörűen fog mutatni a végeredmény.

Esernyő

Igen, az ajtó nem csak koszorúval dekorálható. Egy vékonyabb műanyag edénybe tegyünk egy vizes oázist, és szúrjunk bele virágokat. Az egészet tegyük egy összecsukott ernyőbe, aminek a belső részén a feszítő szálakat előzőleg kössük össze, hogy ne nyíljon szét az ernyő. A virágokat rendezzük el, és az ernyő fogójánál akasszuk az ajtóra, vagy enyhén döntsük meg. Az oázis sokáig szépen tartja a növényeket, de azért hetente nem árt őket cserélni.

Kosár

Az oázisos ötletet természetesen nem csak esernyőben lehet megvalósítani. Minden olyan tartó szóba jöhet, ami elég könnyű ahhoz, hogy az ajtóra tudjuk lógatni. Ilyen például egy fonott kosár, amit ráadásul szalagokkal is tudunk díszíteni. De tökéletes lehet egy szebb cserép is, amit dróttal, vagy erősebb szalaggal tudunk fellógatni. Mindegyik esetben az ajtódíszünk vidám, és tavaszias lesz, ám tény, hogy adott időnként bizony cserére szorul, már ami a virágokat illeti.

Kapcsolódó cikk: Kelet a lakásban
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!