szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Készítsünk egyedi napszemüveget!

Scheftsik Tamás, 2014. aug. 11.


A napszemüveg évtizedek óta az egyik legkedveltebb nyári – és az utóbbi időben akár minden évszakhoz kötődő kiegészítő. Nem csoda hát, ha az emberek szeretnének olyan darabokkal büszkélkedni, amik nem csak divatosak, de egyediek is. ilyenkor két lehetőség áll előttünk: vagy megvesszük a méregdrága designer darabokat, vagy megalkotjuk a saját, személyre szabott, egyedi kiegészítőnket.

Készítsünk egyedi napszemüveget!

A lencsét

Igazából ez az a terület, amihez a legtöbb kézügyesség kell. Ennek oka, hogy a lencse sérülékeny, ezért a ragasztó megmarhatja, amitől a szemüveg hordhatatlan lesz, tehát az előre legyártott díszek a legtöbb esetben nem használhatósak. Marad a festék, és persze a kézügyesség. A munkát akár körömlakkal is végezhetjük, hiszen nem folyik, nem szárad olyan gyorsan, és egy tű segítségével kialakíthatjuk a nekünk tetsző mintákat. A lakk abban is a segítségünkre lehet, hogy strasszokat, apróbb díszeket helyezzünk el a lencsén, hiszen a száradás után azok a lakk fogságában a felületen maradnak. Munka közben azonban arról mindenképpen gondoskodjunk, hogy a szemüveg egy helyben maradjon, mert egy hirtelen mozdulat tönkreteheti az egész munkánkat.

A keret

Természetesen nem csak a lencsét, hanem a kerete is lehet díszíteni, ami ugyancsak látványos, ám nagy szerencsére sokkal egyszerűbb, mint az előző. A keret ugyanis nem olyan érzékeny anyag, mint a lencse, így a ragasztóval sem tudunk benne kárt tenni. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármilyen dísszel feldobhatjuk. Ez jól jöhet, ha buliba, farsangra készülünk, de akkor is hasznát vehetjük, ha egyszerűen egyedi darabot szeretnénk ebből a kiegészítőből. A tollakkal, gyöngyökkel, vagy éppen strasszokkal díszített darabok nőiesek, és persze feltűnőek is. a színekkel pedig tovább fokozhatjuk az egyediséget. Ha pedig egy kis vadságot szeretnénk, akkor nyugodtan ragasszunk szegecseket is, hiszen divatosak, és egészen egyedi megjelenést kölcsönöznek. A ragasztáshoz gyorsan száradó, erős anyagot válasszunk, mert ellenkező esetben a dísz elmozdulhat a felületen a saját súlyából adódóan, ami azután már csak foltosan, nyommal helyezhető vissza.

Szár

Aki nem szeretne annyira feltűnő szemüveget alkotni, vagy csak szereti a sejtelmes megoldásokat, az ne díszítse a keretet, de még a lencsét se. Koncentráljon inkább a szárra, ami nem olyan feltűnő, de mégis igazán egyedivé teheti a szemüveget. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha csillámos festékkel megfestjük a felületet, amiből egy egészen keveset a keretre is teszünk, hogy nagyobb legyen az összhang. De a szárra is tehetünk kisebb, lapos díszeket, amiket ragasztóval tudunk rögzíteni. Itt fontos, hogy a kiválasztott csecsebecsék tényleg laposak legyenek, hiszen egyrészt idétlenül fest az oldalra nagyon kiálló dísz, másrészt a haj is beleakadhat, ami nem kifejezetten kellemes. Azzal is számoljunk, mind a ragasztás, mind pedig a festés esetében, hogy a szárra szerelt apró zsanérok nehogy sérüljenek. Egy lecsöppenő festék, vagy ragasztócsepp ugyanis véglegesen rögzítheti a szárat, amit azután nagyon nehéz helyrehozni anélkül, hogy az elkészült díszítést be sértenénk meg.

Kapcsolódó cikk: Táskával a strandra, stílusosan, kreatívan
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia