szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kezdőként Gyep felújítása gyomtalanítása????

Zafira     1 558 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm!

Tanácsot szeretnék kérni öntől még kezdő kertészként látok neki a füvünk gondozásának.

Átolvastam számtalan cikket erről az interneten naphosszat bújtam a tanácsokat de mára teljesen belekavarodtam nekem konkrét tanácsra lenne szükségem öntől.

Van egy teljesen leharcolt kertem mert van két kutyám gyerekek stbb nem kímélik és helyenként kikopott és gyomos de sajnos arra nincs pénzem hogy újra füvesítsem az egészet mert nagy a terület de azt szeretném ha egy kis idő ráfordításával egy kicsit valamilyen módon gyom mentesítsem és megpróbáljam pótolni a kimaradt részeket és a már meglevő füvet felújítsam és mindez ne kerüljön egy vagyonba!

Ebben szeretném a segítségét kérni hogy hogyan lássak neki és egyáltalán milyen trágyát kell használnom milyen gyomirtóra van szükségem és mivel kezdjem el hogyan az első lépéseket.

Ha az segít szívesen küldök képet a mostani állapotról.

Válaszát előre is köszönöm remélem tud segíteni nekem :) Farkas Csilla
0
0
szavazat
Kezdőként Gyep felújítása gyomtalanítása???? Kezdőként Gyep felújítása gyomtalanítása???? Kezdőként Gyep felújítása gyomtalanítása???? Kezdőként Gyep felújítása gyomtalanítása????


1 HozzászólásMártha Izabella
2016. ápr. 09. (1 553 napja)
Kedves Érdeklődő!

Azt javaslom, hogy először a gyomokat kell kiirtani a kertből. Nagyon jó gyep gyomirtó a Pázsit-mester Profi, ami minden kétszikű gyomot elpusztít.
Utána a hiányzó részeket kell újrafüvesíteni. Ha nincs öntözője akkor szárazságtűrő fűmaggal.
Ha a foltokban is kikelt a fű, akkor lehetne műtrágyázni, gyep műtrágyával vagy olcsóbb termékkel, pl. pétisó.
Műtrágyázást lehetőleg esősebb időszak előtt érdemes elvégezni.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.