szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kézzel készült képkeretek 4 lépésben

Scheftsik Tamás, 2013. máj. 06.


Egy jól sikerült fotót az ember szeretne a falon látni. Ez azonban sokszor igencsak drága mulatság, hiszen keretet is kell venni hozzá. És ha nem szeretnénk, hogy csak egy üveglap takarja a művet, akkor bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Kivéve persze, ha elkészítjük mi magunk.

Kézzel készült képkeretek 4 lépésben

Alap

 

Mielőtt bármit is csinálnánk, szükségünk lesz egy megfelelő alapra. Az egyszerűbb megoldás, ha ez egy kartondoboz méretre vágott darabja. Ehhez kelleni fog két kartonlap. Mindkettőt vágjuk ki téglalap alakban, de az egyiknek a közepét is vágjuk ki, ahol a kép lesz majd. Hogy milyen alakra vágjuk, az már ránk van bízva. A nehezebbik megoldás, ha ugyanezt az eljárást két pozdorjalappal végezzük el. Jó lehet az is, ha egyszerűen egy fa lapra rögzítjük a képet, de ebben az esetben magát a fotót is ragasztani kell, tehát ha mégsem teszik a keret, akkor sajnos a képtől is érzékeny búcsút vehetünk.

 

Díszítés

 

Mindenképpen érdemes lefesteni az egész keretet egy alapszínre, mielőtt belekerülne a kép. Azok, akiknek kellően ügyes a keze, festhetik is a díszítést, vagy akár használhatnak alkoholos filcet is. Természetesen a szalvétatechnika is tökéletes megoldás, de akkor sincsen semmi gond, ha szeretnénk ennél kicsit extrémebb megoldást.

 

Ragasszunk

 

Ezzel a lehetőséggel nem csak azt küszöbölhetjük ki, hogy nekünk kelljen rajzolni, hanem azt is elérhetjük, hogy 3D-s képkeretünk legyen. Hogy mit ragasztunk a szerkezetre, az teljesen ránk van bízva. Nagyon jól mutathatnak rajta az őszi levelek is, csak akkor kifejezetten sérülékeny lesz a művünk.

 

Világszép.hu - Járjuk be a világot együtt!

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett történetek, történelmi titkok, pletykák. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned! MOST: Világszép JÁTÉK

Tarts velünk a Világszép.hu Facebook oldalára!

Legfrissebb poszt: Az anyukák titkos őszibarackja
 

Anyagok

 

Egy fehér alapra ragasztott fekete vagy vörös csipke kifejezetten mutatós, de nem kell ennyire romantikusnak lenni, ha nem akarunk. Bármilyen textília megteszi erre a célra, a lényeg csak az, hogy a mérete megfelelő legyen. Ha szeretnénk, hogy ennek ellenére ne csak sík legyen a díszítés, akkor hobbyboltban vehetünk plüssállathoz való töltőanyagot. Rögzítsük a textilt a kereten úgy, hogy hagyjunk helyet alatta a tölteléknek. Ha megszáradt, óvatosan tömjük meg, és ragasszuk le az utolsó szélét is. A csíkok vagy éppen a pöttyök ezzel még szebben mutatnak majd.

 

A természet szerelmeseinek nagyon jó lehetőséget kínálnak az apróbb gallyak. Ezeket szépen, szorosan egymás alá ragasztgatva egyedi lehet a keretünk. A fa egyébként is jó szolgálatot tehet, mert nem kell előtte festeni a keretet. Ha azonban szeretnénk színeket is, akkor akár ceruzákkal is dekorálhatunk. Ehhez nem kell feltétlenül az újakat használni, tökéletesek azok a kis darabok is, amikkel már rajzolni nem lehet (ha kifejezetten ilyen kicsiket szeretnénk, de nincs belőlük elég a közelünkben, akkor egy fűrésszel darabolhatjuk a meglévő új ceruzákat is).

 

Végre értelmet nyerhet a kitartó kagyló és csigaház gyűjtögetés, a tengerparti apróságokat először rendezzük el a kereten, mert nem mutat túl szépen, ha kilátszik közöttük a nyers fa, vagy a karton. Hogy ez biztosan ne történhessen meg, érdemes egy tört fehér színnel lekenni a keretet. Ezután egyesével ragasszuk fel, lehetőleg pillanatragasztóval, a kincseinket. Így ugyanis gyorsabban fogunk végezni, mintha egyszerű ragasztót használnánk.

 

Nyugodtan kombináljuk a különböző lehetőségeket is. Egy sötétbarna keretben nagyon jól mutat egy barna alapszínekkel készült fotó, az összhatást pedig feldobhatjuk, ha a keretre kifényesített fém tárgyakat ragasztunk, például kulcsot, bizsu láncot, vagy akár törött ékszerek még szép darabjait.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!