szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kókuszos finomság Mikulásra, Karácsonyra – ajándékötlettel!

Orbán Krisztina, 2014. dec. 02.


Ez a trópusi ízvilágot képviselő, ám megjelenésével a telet idéző édesség számos országban a téli ünnepkör népszerű csemegéje. A mindössze néhány perc alatt, sütés és főzés nélkül elkészíthető karácsonyi hógolyócskákkal ráadásul még ajándékként is örömet szerezhetünk – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kókuszos finomság Mikulásra, Karácsonyra – ajándékötlettel!

Karácsonyi hógolyócskák

Hozzávalók:

40 dkg kókuszreszelék

25 dkg porcukor

22 dkg édesített sűrített tej

5 dkg vaj

fél teáskanálnyi vanília

A karácsonyi hógolyócskákat az alábbi módon készítjük.

A vajat egy nagy tálban megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sűrített tejet, a vaníliát, és a kókuszreszelék legnagyobb részét. A hozzávalókat jól összekeverjük, majd a masszából kicsi golyócskákat formálunk. A maradék kókuszreszeléket egy nagy tálcára, vagy lapos tányérra szórjuk, és a labdácskákat jól beleforgatjuk. A kókuszos golyócskák azonnal fogyaszthatók, de egy kis időre a hűtőbe is tehetjük őket, hogy egy kissé megkeményedjenek.

Az édességet akár ajándékozási céllal is elkészíthetjük. Válasszunk ki egy nagy, dekoratív üveget, óvatosan helyezzük bele a karácsonyi hógolyócskákat, majd csomagoljuk be az üveget, vagy kössük át egy szép szalaggal. Hogy a kókuszos labdácskák még jobban mutassanak az üvegben, több színben is elkészíthetjük őket: a keverést követően a masszát háromfelé osztjuk, és mindegyik adagot egy külön tálba tesszük, ahol hozzáadjuk, majd alaposan belekeverjük a kiválasztott színű (leggyakrabban aranybarna, illetve halványkék) ételfestékeket.

Kisebb gyermekeknek néhány szem különböző színű dekorációs cukor segítségével pici hóembereket is készíthetünk a masszából. Ez esetben kisebb és nagyobb golyócskákat formálunk, és mindegyik tetejét finoman vízszintesre lapogatjuk. A kisebbeket – a lapos részükkel lefelé – a nagyobbak tetejére illesztjük, majd a dekorációs cukorkákból szemet, orrot, szájat és gombokat készítünk a hóembereknek.

Kapcsolódó cikk: Lappföld csodái: látogatás a Mikulás birodalmában
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!