szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Könnyed lebegés a fürdőszobában

Scheftsik Tamás, 2013. febr. 14.


Ha szeretnénk egy modern és könnyen takarítható fürdőszobát, akkor érdemes elgondolkodnunk a lebegő bútorok lehetőségén. Ez azt jelenti, hogy sem a szaniterek, sem a kiegészítők nem érintkeznek a talajjal, és a polcoknak sem kell feltétlenül támasztékot kapniuk. Így egyrészt a felmosás 2 pillanat alatt megoldható, másrészt az egész szobának könnyed és légies jellege lesz.

Könnyed lebegés a fürdőszobában

Zuhanykabin

 

Az első jó ötlet, hogy légiesebbé tedd a fürdőszobádat az, ha elfelejted a zuhanykabint. Ehhez ugyanis kell egy tálca, amit sehogyan sem lehet „lebegésre2 bírni. A padló kialakítása legyen olyan, hogy egy pont felé lejtsen, de csak nagyon enyhén, így a zuhanyozáskor keletkező víz oda távozhat.

 

Azt pedig, hogy ne fröcsköljön mindenfelé a zuhanyfej megoldhatod úgy, ha a plafonról lelógatsz egy fém karikát, amire két ugyanolyan zuhanyfüggöny kerülhet. Így a víz sem megy mindenfelé, és a zuhanyozó intimitása is megmarad. Ehhez a legjobb, ha eső szerűen peregnek ránk a cseppek, vagyis használjunk olyan rózsát, mely szélesebb, és szintén a plafon felől tudjuk belógatni.

 

Szaniterek

 

A kézmosó és a WC is megoldható lebegő kivitelben. Ez ebben az esetben az jelenti, hogy a rögzítése csak a falban lesz. A WC esetében nem jelent gondot az sem, ha nagyobb súlyt kell megtartania, ám ebben az esetben megéri a rejtett tartájra költeni. Idétlenül fest egy láthatóan drágább megoldás, amikor feletette ott trónol a fehér műanyag víztartó. A kézmosó esetében egy kicsit más a helyzet.

 

Tudnunk kell, hogy a lebegő kerámiának nem lesz akkora a teherbírása, mint ha olyat választanánk, ami egészen a földig leér. Bár az is igaz, hogy tulajdonképpen minden kézmosó lebeg, csak éppen ezt igyekszünk eltakarni. A lényeg, hogy ahhoz, hogy elérjünk valami fent lévő tárgyat, ne a mosdót használjuk támaszték gyanánt. A kifejezetten, takarásmentesen lebegő szanitereknél a csöveket úgy helyezik el, hogy azok előtt is kerámia legyen. Így valóban olyan érzésünk lehet, mintha valami mágnes tartaná a helyén.

 

Polcok

 

A kiegészítők esetében is hagyatkozzunk a támasztékmentességre. Ha olyan lebegő polcokat választunk, melyek üvegből vannak, akkor egy rejtett világítás elhelyezése is megoldott. Az ilyen polcok között létezik egy érdekes megoldással ellátott darab. A kiálló üveget egy fa keret fogja. Ebbe kell belecsúsztatni magát a polcot. A keret hátuljában egy led izzósor van, amit azután csatlakoztathatunk a hálózathoz. Amikor felkapcsoljuk, akkor az üvegpolc szabad felén jelenik meg a fény.

 

+1 tipp

 

A kád talán az egyetlen olyan berendezése egy szobának, amit nem tudunk lebegtetni. Ennek oka elég egyszerű: a benne lévő 200 liter víz, plusz az ember súlya túl nagy ahhoz, hogy azt csak a fal tartsa. Sajnos ebben az esetben le kell mondanunk arról a lehetőségről, hogy a szoba többi részletéhez igazítsuk.

 

Persze minden nincsen veszve, hiszen a könnyed hangulatot megadhatjuk azzal, ha a kádat üvegből, vagy átlátszó, masszív műanyagból készíttetetjük el. Így az lesz az érzésünk, hogy feleannyi helyet foglal, mint előtte. De azért mielőtt örömtáncba kezdenénk, nem árt, ha azt is tudjuk, hogy az ilyen szépségek tisztítása nem egyszerű feladat, és nem is lehet elhanyagolni, mert akkor nem csak több helyet foglal majd optikailag, hanem azt is meg tudjuk mondani, hogy legutóbb habfürdőztek-e benne, az oldalán éktelenkedő szappancsíkból.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia