Konyha
Gyümölcsfűszer, a legújabb őrület
Kora nyár van, kertek, rétek, erdők, mezők kényeztetnek bennünket a természet kincseivel.
Ismerjük meg az endíviát!
Az endívia nyár végén, ősszel és télen fogyasztható, ízletes saláta, hacsak a helytelen művelés miatt nem keményedik meg túlságosan.
13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever
Legyen az ágynemű, összefirkált padló, vízálló cipő mindegyikkel kapcsolatban egy egyszerű praktika áll rendelkezésre.
Készüljünk a tavaszra gyermekláncfűvel
Francia salátának is nevezik a gyermekláncfüvet, és nem csak az ínyencek országában tudják, hogy a vadnövény jelentős kulináris értékkel bír.
Mennyire ismerjük a szurokfüvet?
Nem ezen a néven vált népszerűvé, de mégis egy ismerős és gyakran használt fűszernövényről van szó.
Így működik olajozottan a konyha
Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!
Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.
A vadóc sárgarépa
A murok egyszerű növény, szinte bárhol találkozhatunk vele. Belőle nemesítették a jól ismert zöldségnövényünket, a sárgarépát.
Mi az a búzahús?
Sokak számára még ismeretlen a hús pótlására kidolgozott étel, a búzahús. A seitán kínai eredetű akárcsak a tofu.
Így használjuk fel a kenyeret
A kenyér csak pár napig marad friss szobahőmérsékleten, de a szikkadt kenyeret is jól hasznosíthatjuk. A riszt és a száraztésztát légmentesen zárható edényben tároljuk.
Pikáns fűszerek különleges tulajdonságai
Miért olyan különleges a gyömbér, a bors és a mustármag?A kardamomról már nem is beszélve.
Adjunk koriandert az emésztőrendszernek
Földközi-tenger vidékéről származó, Elő-Ázsiában őshonos, az ernyősvirágzatúak családjába tartozó egyéves növény.
Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei
10 egyszerű ötlet, amivel az étel sokkal jobban sikerülhet.
Így kell sütni a húst! 11 tipp
Ha gyorsan megpirítjuk a hús mindkét oldalát, akkor megtartja a levét.
Miért olyan népszerű a szójabab?
Sokan húst pótló ételként tekintenek rá, népszerűsége töretlen. Ezzel a recepttel talán a kétkedők is közelebb kerülnek hozzá.
Burgonya gyorsan és finoman
5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.
Sárgarépalé, a béta-karotin bomba
Más néven murokrépa, az ernyősvirágzatúak családjába tartozik, egyébként pedig a sárgarépafajok száma kb. hatvan.
Virágsziromba borult konyha
A virágszirmok elbűvölnek szépségükkel, illatukkal, ízűkkel. De nézzük, hogy milyen fajok alkalmasak?
Cikkajánló
Archivum
Friss hozzászólások
2022.január 10., hétfő / 18:56
Yucca pálma levelek száradása
2021.november 24., szerda / 16:27
Rhododendron (Bonsai)
2021.október 11., hétfő / 10:21
Így ültess abesszín kardvirágot!
2021.szeptember 07., kedd / 11:46
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.augusztus 10., kedd / 08:22
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.július 04., vasárnap / 15:32
Igazi különlegességek a világból
2021.május 18., kedd / 20:07
Som betegsége
2021.május 18., kedd / 18:35
Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen
2021.május 03., hétfő / 17:53
Kovács Ferenc Nyírfa megmentése
2022.április 24., vasárnap / 08:22