szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kovászos uborka

Bényei Zoltánné, 2008. jún. 15.


Nagymamáink receptje alapján...

Hozzávalók a kovászos uborkához

 

A jól megmosott közepes nagy uborkákat hosszában oda-vissza meghasítjuk, hogy a sós lé jól átjárja majd. Nagy befőttes üveg aljára teszünk egy-két szál kaprot, ráállítgatjuk az uborkát, teszünk még egy szál kaprot, majd betakarjuk egy jó vastag szelet kenyérrel. Az egészet színig öntjük meleg sós vízzel - kb. literenként egy kanál só - ruhával letakarjuk, napra állítjuk és 3-4 napig érleljük. Közben az elfogyott levet időnként pótolni kell! Ha megért, a kenyeret leszedjük róla, érdemes az uborkát átrakni olyan edénybe, ami a hűtőbe befér, újra rászűrjük a levét és behűtve akár hetekig is eláll.

 

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés




Hozzászólások (9)

Baviki
2014. júl. 23. (2 857 napja)
Én nem rakok az uborka tetejére kenyeret, de a 4 l-es üvegbe a kapron kívül rakok még 5 - 6 gerezd fokhagymát, meg 6-7 db, kb. 10 cm-es vékony csíkokra vágott tormát! Próbáljátok ki!
Semmi ecet nem kell bele, a só a recept alapján...
CarChilli
2009. okt. 16. (4 598 napja)
Az igazi kovászos ubiba nem kell kapron,  kenyéren és són kívül semmi. Lehet szaporítani sokmindennel, de az már nem az eredeti, magyar kovászos uborka.  (na meg okosnak is lehet látszani, ha hozzáteszek valamit!)
ATTILA
2009. ápr. 19. (4 778 napja)
HÖLGYEIM , TEGYENEK MÉG AZ UBORKÁHOZ EGÉSZ BORSOT, ÉS EGY KIS ECETET.
Sulyok Timea
2008. nov. 05. (4 943 napja)
Ez nagyon jó ötlet!
ggg
2008. nov. 04. (4 944 napja)
A kovászos uborka még úgy is finom, hogy teszünk bele egy két, de lehet több fokhagyma gerizdet.
kati
2008. aug. 11. (5 029 napja)

Kos Jánosnénak üzenem kezdő háziasszonynak minden ötlet jól jön. Nem kell nagyképüsködni....

 

 

Sulyok Timea
2008. júl. 09. (5 062 napja)

Kedves Hozzászóló,

Várjuk öntől az érdekesebbnél érdekesebb cikkeket - képpel együtt - a szepzold@szepzold.hu címre, melyet szívesen közzé is teszünk.

a Szépzöld csapat

Guest
2008. júl. 09. (5 062 napja)

Nekem - kezdő háziasszonyként - érdekes volt a cikk.

K. Rita

KOS JÁNOSNÉ
2008. júl. 09. (5 062 napja)
Ezt a receptet eddig is tudtuk . Nem mondtál ujjat .