szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Krumplinudli

Sulyok Józsefné, 2010. márc. 01.


A krumplit meghámozzuk, apróbb darabokra felvagdossuk, vizet öntünk rá, teszünk bele sót és feltesszük főni.

Krumplinudli

Mikor már puha, leszűrjük róla a vizet, krumpli-törővel megtörjük és hagyjuk kihűlni. Várjuk meg, amíg kihűl, különben nem fogunk vele boldogulni, mivel a meleg krumpli ellágyítja a masszát.

 

Azután teszünk bel 2-3 egész tojást, még egy kevés sót és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk. Majd a masszát kinyújtjuk, és galuska csíkokra felvágjuk. Közben egy fazékba bő vizet tegyünk fel főni, amikor a víz forr, tegyük bele a galuskadarabokat és főzzük meg.

 

Majd szűrőkanállal szedjük ki a fazékból, tiszta vízzel öblítsük le. Serpenyőbe tegyünk oda melegedni egy kis olajat, tegyük bele a kifőtt galuskát és pirítsuk meg. A legvégén egész tojásokat verjünk fel, öntsük a tészta tetejére, kavargassuk el és addig süssük még, míg a tojás rá nem sült a tésztára.

 

Tipp! Ezt elkészíthetjük előző nap megmaradt krumplipüréből is, így nem megy kárba, nem kell a krumplit kidobni a szemétbe. Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Túrógombócos leves

 

Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Receptek
Könyvek
Hobbi

 

Kapcsolódó könyv:
Házi készítésű tejtermékek

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia