szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lakáskultúra

3 fontos kerti kérdés

3 fontos kerti kérdés
Ezek az ötletek megkönnyíthetik mindennapjainkat.

15 tipp a szép házért

15 tipp a szép házért
Sövény, autóviasz, koszos grillrács, kényes téma nem marad érintetlenül.

Ilyen, ha metszeni kell a kúszónövényt

Ilyen, ha metszeni kell a kúszónövényt
A metszőolló rendszeres kézbevétele elengedhetetlen a kúszónövények kordában tartásához, a virágzás elősegítéséhez és a növények formájának kialakításához.

Kaméliák kínai módra

Kaméliák kínai módra
500 évvel ezelőtt már fajták százait ismerték, köztük a telt, tömött, mélyvörös virágú Pao-Csu nevűt, amelyet ma is nagyon kedvelnek. A következő három fajt ültetik a leggyakrabban a kínaiak.

Kelet a lakásban

Kelet a lakásban
A keleti hangulatot megteremteni egy lakásban vagy egy házban nem is annyira nehéz feladat. Jellemzően nem is ezzel van a baj, hanem sokkal inkább azzal, hogy drága. Keleti motívumokkal díszítet, egyszerű díszítő elemeket alkotunk, amit bárki elkészíthet, és amikkel tökéletesen megidézheti a balzsamos, lágy kelet hangulatát

Praktikus előszoba

Praktikus előszoba
Sokan gondolkodnak el azon, hogy helyhiányában inkább kihagyják az előszobát a tervezésből. Ezzel ugyan valóban teret nyerhetnek, ám azt hinni, hogy ennek a helyiségnek nincsen funkciója nem igazán helytálló.

Gyertyák és gyertyatartók – kicsit másképp

Gyertyák és gyertyatartók – kicsit másképp
Ha romantikus kiegészítőt keresünk, akkor a gyertyákkal és a tartókkal nem nyúlhatunk mellé. De sokszor csak a megszokott, asztalra állítható tartókkal számolunk, pedig a választék ennél szélesebb, és a lakás belső tereihez sem kell feltétlenül ragaszkodnunk.

Így készíts csokrot mindenszentekre!

Így készíts csokrot mindenszentekre!
Amikor a fák elhullajtják őszi leveleiket, és a napok egyre rövidebbek lesznek, elmélkedésre való időszak következik. Ilyenkor sokan gondolnak elhunyt hozzátartozóikra, és őszi növényekkel, mécsesekkel díszítik a sírjaikat a temetőben.

Ecettel a ház körül

Ecettel a ház körül
Minden háztartásban megtalálható, ráadásul nemcsak a főzésben és egészségünk megőrzésében számíthatunk rá, de a ház körüli munkákban is nagyszerű segítőtárs. Lássunk néhány példát arra, hogy mi mindenben lehet segítségünkre az ecet.

A hangulat mesterei – a boltívek

A hangulat mesterei – a boltívek
Ha egy kicsit egyszerű, netán unalmas a lakásunk, akkor próbálkozhatunk különböző kiegészítőkkel, színekkel, de igazán látványos, és egyértelmű változást hozó eredményeket akkor érhetünk el, ha nagyban gondolkozunk. Tehát ne féljünk dönteni, és szabaduljunk meg egy faltól, hogy a helyét egy mutatós boltív vehesse át.

Díszes ház kívülről is

Díszes ház kívülről is
A házat dekorálni nem csak belülről, hanem kívülről is lehet. Ebben az esetben azonban néhány részletet mindenképpen szem előtt kell tartani, ha szeretnénk, hogy a díszeink tartósak, és valóban szépek legyenek.

Nevelj gyógyító virágokat!

Nevelj gyógyító virágokat!
Narancsvirág, kamilla, hibiszkusz, vadrózsa, orchidea, körömvirág. Soroljam még? 6 csodálatos növény, melyek a szépségükön túl gyógyerejükkel is rabul ektenek.

Boros dugó újragondolva

Boros dugó újragondolva
A boros dugók nem éppen azok az eszközök, amik nagyon figyelmet kapnának tőlünk. A legtöbbször csak kivesszük őket az üvegből, és rossz esetben azonnal a kukában végzik. Pedig ennél azért jóval többet is ki lehet belőlük hozni, hiszen rugalmasságuknak, és más előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően igen sok dologra fel lehet használni őket a ház körül.

Kelet a lakásban

Kelet a lakásban
A keleti hangulatot megteremteni egy lakásban vagy egy házban nem is annyira nehéz feladat. Jellemzően nem is ezzel van a baj, hanem sokkal inkább azzal, hogy drága.

Egyedi lábtörlőt mindenkinek!

Egyedi lábtörlőt mindenkinek!
Az egyedi lábtörlők korszaka köszöntött ránk. Nem kell ragaszkodnunk a boltok olcsó, de végtelenül egyszerű szőnyegeihez, és nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni a mutatósabb, de még mindig tömegdarabokért. Hiszen néhány egyszerű ötlettel mi magunk is elkészíthetjük a szívünknek kedves szőnyeget, ami ráadásul garantáltan egyedi lesz!

Vizet a lakásba, kertbe!

Vizet a lakásba, kertbe!
A víz minden élet eredője, így egyáltalán nem véletlen, hogy az emberek úgy vonzódnak hozzá. Ki ne szeretne egy tó, vagy éppen a tenger partján élni, ha másért ne, akkor azért, hogy kiülhessen, és nézhesse a vizet, vagy hallgathassa a morajlását.

Ha egy egyszerű ajtó nem elég: alternatív és extrém

Ha egy egyszerű ajtó nem elég: alternatív és extrém
Az ajtókkal kapcsolatban a legtöbb esetben nem nagyon kell gondolkodnunk. Gyakorlatilag az egyetlen kérdés, amit el kell dönteni az az, hogy jobbra vagy balra nyíljanak. Ennek megfelelően nem is nagyon fordítunk hangsúlyt ezekre a kellékekre, pedig azért ennél egy kicsivel szélesebb lehetőségeink vannak. Ehhez nem is kell más, csak kilépni a megszokott ajtók bűvköréből, és olyasmit választani, ami a legtöbb lakásban nincs.

Túl a raklapokon: kádból kanapét!

Túl a raklapokon: kádból kanapét!
Amikor olyan kanapéról van szó, amit mi magunk készítettünk el, akkor mindenkinek a raklap ugrik be. Tény, hogy praktikus, és szép ülőalkalmatosságokat lehet belőle létrehozni, de nem csak ez a lehetőség áll előttünk. Lépjünk ki egy kicsit a raklap bűvköréből, és nézzük, hogyan lehet még kézzel készült kanapénk!

Tegyünk a sötét lakás ellen!

Tegyünk a sötét lakás ellen!
Vigyünk egészséges, természetes fényt a lakás sötét zugaiba is! A lakásban a fénynek nagyon fontos szerepe van. Ezt talán senkinek nem kell magyarázni, de azért azt is meg kell említeni, hogy a mesterséges fény távolról sem annyira jó, mint a természetes.

Örök probléma: cipők és tárolásuk

Örök probléma: cipők és tárolásuk
A cipőtárolás nem egyszerű feladat, főleg nem akkor, ha divat érzékeny hölgy is van a háznál. Ebben az esetben a szekrények nagyon zsúfoltak lesznek, a kifejezetten cipőtartó alkalmatosságokról pedig sokszor kiderül, hogy a praktikummal köszönőviszonyban sincsenek. Megoldás ekkor is van, ráadásul sokszor nagyon egyszerűen kivitelezhető!