szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lakáskultúra

Goth stílus a lakberendezésben

Goth stílus a lakberendezésben
A goth, a dark, és a hasonló stílusok napjainkban igencsak népszerűek. Ez nem is csoda, hiszen valóban nagyon szép elemekkel dolgoznak, bár kétségtelen, hogy durva túlzásokkal is lehet találkozni. Ha azonban ügyesen alkalmazzuk őket, akkor igazán kecses, előkelő, és egy kicsit misztikus hatásokat érhetünk el.

Kertek a falon

Kertek a falon
A falon lévő kertek nem csak mutatósak, de nagyon hasznosak is, hiszen a levegő nedvességtartalmát ugyanúgy növelik, mint a földön álló társaik, a hely, amit elfoglalnak azonban kisebb. Persze nem olyan egyszerű az elkészítésük, de azért vannak lehetőségeink.

A népi stílus

A népi stílus
Van egy olyan lakberendezési stílus, mely méltánytalanul kevés figyelmet kap. Pedig igencsak régóta van létjogosultsága hazánkban, és sok elemét tökéletesen be lehetne építeni a modern lakások miliőjébe is. Ez a stílus pedig nem más, mint a hagyományos, népi „lakberendezés”.

A vidéki stílus

A vidéki stílus
Amikor a házunkat vagy a lakásunkat rendezzük be rengeteg stílus közül tudunk válogatni. Ezek között azonban az egyik legkedveltebb a vidéki, hiszen nagyon is kellemes belső tereket lehet kialakítani általa.

Szobrok a kertben

Szobrok a kertben
Amikor a kertünkbe tervezünk szobrokat, akkor több anyagból és elképzelésből válogathatunk. Egy szökőkút, egy hófehér márvány alak, vagy éppen egy sövényállat tökéletes választás lehet, ha úgy helyezzük el, hogy harmonizáljon a környezetével. Ha nem figyelünk oda kellőképpen, akkor az izgalmas vállalkozásnak könnyen ronda következményei lehetnek, ami nem csak a kedvünket teszi tönkre, hanem a kertünk kinézetét is.

Japán lakberendezés

Japán lakberendezés
A japán stílusra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy rendetlen. Katonás rend és tisztaság uralkodik mindenhol, ennek ellenére az embernek nincsen olyan érzése, mintha egy múzeumban lenne, hiszen a környezet nagyon is otthonos. Mégis, amikor belépünk egy olyan nappaliba, amiben ez a stílus az uralkodó, akkor automatikusan levesszük a cipőnket, és a hangunkat is lejjebb vesszük. Érezzük, hogy itt mindennek megvan a maga helye, és nem érdemes kapkodni sem. A japán stílus nyugalmat és rendezettséget sugall, anyagai pedig következetesen ragaszkodnak a természethez, így a leggyakrabban használtak a fa és a papír.  

Egyedi megoldások az élettérben 2.

Egyedi megoldások az élettérben 2.
Előzménye: Egyedi megoldások az élettérben 1. Folytatva a már megkezdett gondolatmenetet olyan különleges vagy éppen extrém megoldásokból szemezgetünk, melyek nem csak a környezetünket dobják fel, de a hangulatunknak is jót tesznek. Hiszen mindenhol jó, de a legjobb otthon.  

Lakásfelújítás 3. - Átépítés

Lakásfelújítás 3. - Átépítés
Előzménye: Lakásfelújítás 2. - Csempézés Amikor a lakásunkat újítjuk fel, a legköltségesebb és legtöbb rumlival járó feladat az átépítés. Megéri azonban, mert olyan mértékű változásokat érhetünk el, melynek következtében nem csak képletesen, hanem ténylegesen is egy új otthonban találhatjuk magunkat.

Lakásfelújítás 2. - Csempe

Lakásfelújítás 2. - Csempe
Előzmény: Lakásfelújítás, festés önállóan A lakásfelújítás második, úgymond köztes nehézségű része a csempézés, hidegburkolás. A festéshez képest lényegesen nagyobb türelmet és hozzáértést igényel ez a munkafolyamat. Csak akkor álljunk neki házilag, ha tudjuk, hogy lesz időnk és energiánk pontosan véghezvinni mindazt, ami a szépen ragasztott csempéhez vagy járólaphoz kell. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor inkább kérjük szakember segítségét.

Lakásfelújítás - Festés önállóan

Lakásfelújítás - Festés önállóan
Ahhoz, hogy a lakásunk állaga ne menjen tönkre, valamint, hogy végig jól érezzük magunkat benne, bizony időről időre nem árt felújítani. Ennek egyik legkevesebb munkát igénylő feladata a festés. Gyors, hatékony, mi magunk is meg tudjuk csinálni és nem csak a tisztaság és az új dolgok hangulatát adja, hanem a megfelelő szín vagy minta kiválasztásával olyan hatásokat érhetünk el, amilyeneket csak szeretnénk.

Csobogók a lakásban

Csobogók a lakásban
A lakás különleges díszei lehetnek a különböző szobai szökőkutak és csobogók. Kiemelik a növényeket, nyugtatnak, és keleties hangulatot varázsolnak a szobába. Azonban nem mindegy, hogy hova állítjuk fel, vagy milyen kivitelt alkalmazunk. Ha van egy kis kézügyességünk, akkor akár mi magunk is elkészíthetjük a szoba csillogó és halkan duruzsoló díszét.

Zöld házak –virágokkal a természetvédelemért

Zöld házak –virágokkal a természetvédelemért
Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a környezetvédelem. A kertek szerelmeseinek megadatott a lehetőség, hogy hozzájáruljanak a nemes célhoz úgy, hogy közben hobbyjuknak hódolnak. Természetesen egy kis befektetés igényel a dolog, de mindenképpen megéri, hiszen azon túl, hogy jó érzéssel tölt el minket, hogy tettünk valamit a természetért, még a rezsin is tudunk spórolni a segítségével.

A csodálatos üvegtégla

A csodálatos üvegtégla
Azoknak, akik szeretik a kreatív megoldásokat már biztosan a kezük ügyébe keveredett egy-egy üvegtégla. Érdekes darabok, hiszen meghazudtolják azokat az örökérvényűnek hitt elképzeléseket, melyeket az üvegről alkottunk. Először is, nem törékeny. Illetve nem annyira, mint azt az ember egy ilyen anyagtól várná, ráadásul remekül terhelhető. Hogy mire lehet felhasználni, egy ilyen különleges lehetőségekkel rendelkező tárgyat a lakberendezésben? Lássunk egy-két ötletet.

Gyár lakások- a szabad terek luxusa

Gyár lakások- a szabad terek luxusa
Bizonyára mindannyian láttunk már olyan filmeket, melyekben a főhős egy álomlakásban lakik. Konkrétan, amikor azt látjuk, hogy egy lepukkant, ajtó nélküli teherlifttel kell felmennie, majd amikor megérkezik, olyan látvány tárul a szemünk elé, amitől az állunkat 10 percig keresgéljük. Ezeket az élettereket nevezik gyár-, vagy loft lakásnak.  

Vízelvezetés, télen is!

Vízelvezetés, télen is!
Forrás: www.epitinfo.hu  Különösen a nagy mennyiségű csapadék lehullásakor, illetve a hóréteg elolvadása esetén kertünket ellepheti a víz, kárt okozva ezzel növényeinknek, kerti tárgyainknak, sőt házunknak is. Mivel a legtöbb épület környékén járda, vagy más, szilárd burkolat található, gondoskodnunk kell az ezek felületén felgyülemlett víz összegyűjtéséről és biztonságos elvezetéséről. Alábbi cikkünkben most ennek lehetőségeit mutatjuk be olvasóinknak.

A minimál világa

A minimál világa
A stílusirányzatok között nem könnyű tájékozódni. A legtöbbször nem is foglalkozunk velük, csupán az ízlésünkre bízzuk magunkat, és hasraütés-szerűen válogatjuk össze a bútorainkat. Ebből azonban néha elég nagy összevisszaság kerekedhet ki, ezért nem árt, ha tisztában vagyunk egy-két alapvonással.

Trükkök a sárga csekkek ellen

Trükkök a sárga csekkek ellen
Hogyan spóroljuk a rezsin? Minden család életében fontos tényező a saját lakás. Ettől érezzük magunkat függetlennek, tudjuk, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat. De a jó érzésekkel együtt bizony egy olyan havi terhet is veszünk a nyakunkba, mely sokszor erősen megterheli a pénztárcánkat. A sárga csekkek végtelen sorozata gubbaszt hónapról-hónapra a levélszekrényben, határozott keretek közé szorítva a havi büdzsét.  

Kell-e páramentesítés a hidegben?

Kell-e páramentesítés a hidegben?
Forrás: www.epitinfo.hu  A tél beköszöntével, a hőmérséklet jelentős lecsökkenésével lezárjuk nyaralóinkat, hétvégi házainkat, s esetleg a családi házakban a nem használt helyiségeket (pince, alagsor, padlás) is. Tavaszig pedig általában nem is foglalkozunk a zárt, fűtetlen helyiségekkel. A szellőztetés és fűtés hiánya azonban veszélyes is lehet, hiszen fokozott páraképződéshez vezethet és a végeredmény általában nedves, penészes fal lesz. Ennek elkerülése érdekében azonban több megoldással is élhetünk.

Társasházi házirend: mi legyen benne?

Társasházi házirend: mi legyen benne?
Forrás: www.epitinfo.hu  A társasházakban a legfontosabb magatartási, együttélési szabályokat, melyeket minden tulajdonostársnak, illetve más jogcímen ott lakónak be kell tartania, a házirend tartalmazza. Alábbi cikkünkben most bemutatjuk, melyek azok a rendlelkezések, amik nem maradhatnak ki e dokumentumból.

A villanykörték alkonya 1. rész

A villanykörték alkonya 1. rész
Forrás: www.epitinfo.hu  Szakmai körökben viszonylag régóta tudott, de lassan a lakosság számára is ismertté válik az Európai Unió azon határozata, melynek következményeképpen – fokozatosan és több évet felölelően – búcsút mondhatunk a legnépszerűbb világítási eszközünknek, az izzólámpának.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia