szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lakáskultúra

Tudósítás egy házfelújításról 3. rész

Tudósítás egy házfelújításról 3. rész
Előzmény: Tudósítás egy házfelújításról 2. rész Egy építkezés során minden esetben érdemes az építési sorrend betartása, viszont egy régi lakás felújításánál, amelyre 1-2 hónapos határidőt szánunk, ez nem mindig sikerül.

Tudósítás egy házfelújításról 2. rész

Tudósítás egy házfelújításról 2. rész
Előzménye: Tudósítás egy házfelújításról 1. rész Újból felkelt a nap, és a felújítás folytatódott tovább. A lakás áttervezése csak akkor következhetett, amikor már boldog tulajdonosként méregethettem a helyiségekben.

Tudósítás egy házfelújításról 1. rész

Tudósítás egy házfelújításról 1. rész
Előzmény: Tudósítás egy házfelújításról - Bevezteő Boldogságtól röpdösve vettem át a kulcsot a lakás eladójától a banki procedúra megpróbáltatásai után. Gondoltam nincs ennél nagyobb öröm, mikor az ember újra lakástulajdonossá válik hosszú éve albérletben töltött időt követően.

Tudósítás egy házfelújításról - Bevezető

Tudósítás egy házfelújításról - Bevezető
Temérdek cikk és szakkönyv foglalkozik a lakásfelújítással, de konkrétan egyik sem nyújt olyan életszerű segítséget, mint amit egy-egy eset tanulságából lehet kiaknázni.

Légkollektor: fűtés napfénnyel és levegővel

Légkollektor: fűtés napfénnyel és levegővel
Bár nyugaton igen elterjedt, itthon még csak kevesek által ismert a napkollektorhoz hasonló szerkezetű légkollektor. Ez a berendezés a nap energiáját alakítja át hővé, de azt a melegvíz-tárolóhoz nem fagyálló folyadék juttatja el (mint a szolár-kollektornál), hanem levegő.

Lakásfestés önállóan?!

Lakásfestés önállóan?!
Egy kis bátorság és kézügyesség mellett nem árt, ha tisztában vagyunk néhány alapismerettel. Ha elégedettek vagyunk a felülettel és csak át akarjuk festeni az elkoszolódott felületeket vagy meguntuk az eddigi színeket, valószínűleg könnyen el tudjuk végezni a feladatot.

Tetőtervezési egyszeregy

Tetőtervezési egyszeregy
A ház teteje nem csupán funkcionális, de esztétikai szempontból is rendkívül fontos. Amikor a tervező a megfelelő tetőszerkezeten gondolkodik, számos tényező befolyásolja döntését: az épület típusa, statikai sajátosságai, a környék építészeti stílusa, a trendek, a megrendelő elvárásai, anyagi szempontok.

Garázskaput, helytakarékosan

Garázskaput, helytakarékosan
Ma már szinte természetes, hogy családi házunk igényes, nem egyszer motorizált garázskapuval van felszerelve. Az azonban már igencsak újszerű megoldásnak számít, ha a garázs nyílászárója oldalirányban nyitható. Alábbi cikkünkben most ezt a típust mutatjuk be Olvasóinknak.

Árnyékolástechnikai ABC

Árnyékolástechnikai ABC
Otthonunkat meg kell óvnunk az ablakokon keresztül érkező erős fény- és hőhatástól. Erre ma már számos módszer létezik, mind a lakáson kívüli, mind pedig a lakáson belüli árnyékolókkal. Alábbi cikkünkben most ezeket vesszük sorra és mutatjuk be olvasóinknak.

Mit tehetünk a csendes otthonért?

Mit tehetünk a csendes otthonért?
Sokak életét keseríti meg, hogy az általuk választott társasházi lakás, iker-, vagy sorház mindenben megfelel igényeinek, azonban a beköltözés után kiderül: a szomszédok hangoskodása vagy az utca zaja nem ad lehetőséget a nyugodt pihenésre. Mitől lehet az, hogy áthallatszanak a hangok, s mit kell tenni, hogy „megmentsük” otthonunk csendjét? Cikkünkben most ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Megfelelő-e otthonunk levegője?

Megfelelő-e otthonunk levegője?
Valószínűleg csak kevesekben merül fel annak lehetősége, hogy nem csak a városok utcáin, de az otthonunkban, iskolánkban, munkahelyünkön is egészségre ártalmas anyagok lehetnek a levegőben.

Tippek családi ház vásárlásához

Tippek családi ház vásárlásához
A házvásárlásra vállalkozó szerencsések bizony nem kis dilemma előtt állnak. Sok pénzről, nagy értékről van szó, melynek fedezete sokszor egy élet munkája. Hibázni pedig sokkal könnyebb, mint annak következményeit utólag elhárítani. Az alábbiakban a vásárlással kacérkodóknak szeretnénk általános tanácsokat adni.

Cserép csere

Cserép csere
A régi cserepek idővel elöregednek, gyakoribb javítást igényelnek. Ezeket a régi cserépfedéseket legalább 15-20 évenként ajánlatos átvizsgálni, majd átrakatni, ugyanis ennyi idő alatt sok cserép elmozdul, eltörik, és a tartólécezés is gyakran alapos javításra, esetleg cserére szorul.

Hogyan óvjuk a faanyagokat?

Hogyan óvjuk a faanyagokat?
Mivel a faanyagok kezeletlen formában kerülnek feldolgozásra, tartósságuk érdekében különféle szerekkel kezelve, alapos és célirányos konzerválással lehet az épségüket megóvni hosszú időre.

Búcsú a falrepedésektől

Búcsú a falrepedésektől
A veszélyt nem jelentő repedéseket illetve a villanyszerelési munkálatokat követően keletkező, falvésés nyomait, vagy egyéb szegek, csavarok által keletkező lyukakat a falban a festési munkálatok előtt meg kell szüntetni.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia