szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lekváros bukta

Sulyok Józsefné, 2011. febr. 04.


Kemencében a legfinomabb, használjunk sütésálló lekvárt!

Készítünk egy könnyű, lágy kelt tésztát:
liszt, só, vaj, vagy margarin, tojás, kelesztett élesztő, amiben cukor is van.
 

Lekváros bukta

Göngyöljük plédbe, hagyjunk neki bőven időt, hogy jól megkenjen. Majd lisztezett deszkára borítsuk ki, és pohárral szaggassuk ki, mintha fánkot készítenénk.

A kiszaggatott tésztákat kissé húzzuk szét, a közepébe tegyünk hőálló lekvárt, ami nem fog süléskor kifolyni. A tészta széleit fogjuk össze és forgassuk meg előre felolvasztott zsírban. Majd rakjuk egymás mellé szorosan a tepsibe. Tetejét kenjük meg felvert tojással és süssük ki.

 

Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés porcukorral. Jó étvágyat!
 

 

Kapcsolódó cikk:

Nemcsak a nagyanyák lekvárja!

Bodzalekvár




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia