szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lelki feltöltődés madárvédő sövénnyel

Sulyok Józsefné, 2015. márc. 27.


Ültessünk madárvédő sövényt lehetőleg költő és etetőhelyként, amely nemcsak szép, de a madarak számára kedvező környezetet biztosít a kertben.

Lelki feltöltődés madárvédő sövénnyel

A telkünket szívesen határoljuk körül virágos sövénnyel. A nyírott változattal ellentétben ez a védőfal tarka, változatos és csak néhány évente igényel ritkító metszést. Szép hatást keltenek az elcsúsztatva ültetett sorok, melyeken belül a magasabb bokrok között egy méter a távolság, az alacsonyabbak között pedig 60-70 cm.

Ahhoz, hogy a növények ne nyomják el egymást, a kétsoros sövény legalább 2 méter széles kel legyen. Az fontos, hogy elég hely legyen.

Ha nem csak a virágokra fektetjük a hangsúlyt, akkor ökológiai szempontból értékes cserjék ültetésével kedveskedhetünk a madárvilágnak. Így például a vadrózsa, borbolya, galagonya és a tűztövis tüskéi a költési időszakban megvédik a madarakat, pl. a cicáktól.

De ne feledkezzük meg a gyümölcsökről sem. A berkenyét, a csipkebogyót, a somot és a bodzabogyót, amiből nem készítünk lekvárt, vagy levet, a madarak örömmel elfogyasztják.

Kapcsolódó cikk: Így lesz harmonkus díszkerted!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!