szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Meggyes piskóta

Sulyok Timea, 2009. márc. 02.


Kapcsolódó recept: Habos meggyes

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1cs sütőpor
Ízlés szerint: 1 cs vaníliacukor

 

Elkészítés:
A tojásfehérjéből géppel kemény habot készítünk, majd apránként hozzáadjuk a cukrot.
A cukor után egyenként a tojás sárgáját és a sütőport tesszük bele, aztán következik a liszt adagolása.

Tipp! Váltsunk alacsonyabb fokokozatra gépünkket.


Ha egyenletes masszát kaptunk, akkor következik a tepsink kivajazása vagy használhatunk sütőpapírt is. A masszát öntsük a tepsibe, s ez után szórjuk bele a meggyszemeket.

Előtte azonban kimagvazott meggyünket forgassuk meg lisztben, így nem fog a tészta aljára süllyedni. Én ezt elfelejtettem, de szerencsére ez a süti ízéből nem vett el semmit.

 

180 fokon tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeeshet.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Meggyes muffin

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek

Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia