Meggyes torta
Sulyok Józsefné, 2010. jún. 28.
Kerek tortaformában készítettem a lapokat.
Tartottam attól, hogy 9 tojásból készült piskóta nem fér el egy tortaformában, ezért úgy oldottam, hogy először sütök egy 6 tojásos kakaós piskótát, majd utána egy 3 tojásos piskótát. Miután a tésztát kisütöttem, vártam, hogy kihűljön, a 6 tojásból készültet keresztben kettévágtam. Így kap lett három lap.
A kém készítése
1 ráma margarint habosra kevertem 20 dkg porcukorral és 3 evőkanál kakaóporral. Majd készítettem egy pépet, amelyhez vettem 3 csapott evőkanál lisztet, 3 evőkanál cukrot és 3 dl tejet.
Ezeket sűrűre főztem, mikor félig kihűlt, összekevertem a kikevert krémmel és jól összedolgoztam. Kis időre a hűtőbe tettem, kissé lehűtöttem, majd a három lap közzé egyenletesen elkentem úgy, hogy a tetejére, és az oldalára is jusson. Villával megcirádáztam a tetejét és meggyszemekkel díszítettem.
Jó étvágyat!
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23