szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély parkja

Topor Erika, 2015. nov. 13.


Már a következő turistaszezonra gondolva 2015 év végéig megújul a Festetics-kastély kastélyparkja. Az ígéretek szerint a régi korok hangulatát fogja idézni, mind a kertkultúra, mind a parterkutak kialakítása.

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély parkja

Az első körben az épület kapott új homlokzatot, ezt követte a park rehabilitációja. A közel másfél évet felölelő beruházás láthatóan nem zavarta az idei turistaszezont, mégis hatalmas munkák zajlottak.

Mi újult meg az elmúlt másfél évben?

A kastély főépülete és főbejárata, gazdasági bejárata, hűtőgépháza és az ideiglenes kiállítótér. Megmentették az egykori Amazon Szállót, új turisztikai hasznosítást kapott. A felújtott épületbe került a „Főúri utazások” címmel egy állandó kiállítás. Helyet kap egy veteránautó-látogatóközpont is, és a lovaskocsi-kiállítás.

A beruházásban megújult továbbá a kastély pálmaháza, lepkeháza és a növényház is.

A keszthelyi kastélypark az ország egyik legrégebbi történeti kertje. A felújításoknál komoly régészeti és kultúrtörténeti előzetes munkálat zajlott. Cél volt a kert eredeti állapotának visszaállítása. Mivel a kert 1945 után súlyos károkat szenvedett és területét felosztották, így már nehéz volt a régi állapotokat visszaállítani. A mostani rehabilitációban egy 8 hektáros területen állítják helyre a régi parkot, a hercegnői kamarakertet, a tavat híddal.

A kihelyezett új padok a régi arculattal várják a pihenni vágyókat. A több ezer cserje, rózsa, talajtakaró és évelő beültetése, a szórt burkolat és a gyepesítés is az eredeti képet mutatja.

Kaocsolódó cikk: Segít a közkedvelt széncinege
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!