szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Melléfogás

Sulyok József, 2011. márc. 04.


Az 1960-as években a vásárosnaményi Járási Tanácsnál dolgozott B. Lajos. Jellegzetes, hosszú bőrkabátjában és a tőle elválaszthatatlan szolgálati kerékpárjával rótta a járás községeit és italboltjait. Szorgalmasan vizsgálta, többek között a kiszolgált italok milyenségét. Ezért mindig mosolyogva integetett, köszönt az ismerősöknek, s állt meg velük egy kis beszélgetésre a Főtéren.

Melléfogás

Egyik tavaszi napon panaszolta munkatársainak, hogy elfogyott otthon az étkezési krumpli, s kérdezte nem tudnak-e valahol eladó burgonyát. L. Sándor mondta, hogy szomszédja egy hete vett Ilken Baba krumplit jó minőségben és jó áron. Másnap munkaidő után B. Lajos kibiciklizett Ilkre, a megadott címre. A gazda és felesége is otthon volt. Hamar megegyeztek egy zsák krumpli adás-vételében. Az üzlet megkötése után a gazda megkínálta egy pohár homoki borral a vevőt.

 

Közben a szomszédok is átnéztek a vendég hírére. Telt az idő, fogyott a bor, emelkedett a hangulat. A szomszédok az esti dologidő végett (jószágetetés, fejés, stb.) elköszöntek. Hárman maradtak a házban, a gazda, a felesége és B. Lajos, aki már enyhén spicces állapotban megállapította magában, hogy igen szemrevaló menyecske a fiatalasszony, az ura meg elég mulyának látszik.

 

Az asszony is észrevette, a megkülönböztetett figyelmet. Tetszett neki és egyre kihívóbban viselkedett, mosolygott a vendégre. Odakint sötétedett. A férjre is kezdett hatni az a több pohár ital, amit megivott. Az asszony váratlanul azt javasolta a férjének, hogy ne engedjék útra ebben a sötétben a vendéget, aludjon náluk. Elaludhat az ikerágy végében lévő sezlonon. Úgy is történt. Amikor levetkőztek, lefeküdtek, B. Lajos várta, hogy a gazda elaludjon. Amikor mély szuszogást hallott, felkelt és odalopódzott az ágyhoz.

 

Az ágy szélére ült és a paplan alá dugva kezét, csúsztatta fel a megérintett combon. De nagy baj történt! Ittasan eltévesztette, hogy melyik ágyra feküdt le a vele kacérkodó asszony. Amikor keze célhoz ért, markolt egyet. A házigazda ijedtében felordított. Nem tudta mi történt, kiszorította meg a nemi szervét. B. Lajos viszont rögtön rájött, hogy nagy hibát vétett, mert a tőle jó fejjel magasabb, tagbaszakadt ember itt ütheti agyon.

 

Az ordításra az asszony is visítani kezdett, a hogy mentse, ami menthető kiabálta:
- Mocskos b…!
B. Lajos menekülőre fogta a dolgot. A sötétben kereste a székre lerakott ruháját, de csak a nadrágját találta meg. Miközben a feltápászkodott gazda ütni kezdte. Kirohant mezítláb, gatyában a házból, kerékpárját kereste, de nem találta a tornácon, mert, hogy el ne lopják, lefekvés előtt a házigazda elővigyázatosságból betolta a fészerbe.

 

A nagy kiabálásra a szomszédok is előjöttek. A túlerőt és fenyegetettséget látva, B. Lajos futásnak eredt. Egy darabig kergették, de nem érték utol. A földúton az éj leple alatt Nyírmadáig meg sem állt. Szerencséjére az egyik rokona ott lakott, akihez hajnalban bekérezkedett. Az adott cipőt, kabátot neki, amiben vonattal hazamehetett Vásárosnaményba. Aznap nem ment dolgozni. Törte a fejét, mit csináljon, mitévő legyen.

 

Harmadnap aztán bement a Járási Pártbizottság Titkárához panaszt tenni. Elmondta, hogy Ilkre ment krumplit venni, ahol a házigazda ittasan, minden ok nélkül, csúnyán szidni kezdte pártot, kormányt és a rendszert. Amit ő természetesen visszautasított és védelmébe vett. Szó szót követett, majd meg akarták verni, életveszélybe került, alig tudott elmenekülni. Egyben kérte, a kulákfattyú szigorú megbüntetését.

 

A párttitkár nem szólt semmit a monológra, csak behozatta hátrahagyott kabátját, kalapját, cipőjét, amit az ilki községházára vittek a kerékpárral együtt a háziak. Onnan szállítatta be a tanácselnök a bűnjeleket Vásárosnaményba. Ahol részletesen elmondták, mi is történt tegnapelőtt éjjel.

 

B. Lajos egy pártfegyelmivel megúszta a történteket, tekintettel arra, hogy munkaidőn kívül történt a kollégák által évekig csak tökfogásos csínynek nevezett ilki krumpli vásárlást. 

 

Kapcsolódó cikk:

Pofon és frakk
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia