szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi a teendő a gyep sárgulásának megakadályozása érdekében?

Szabó Sándor     2 227 napja     389 megtekintés
Tavaly nyáron telepített gyepszőnyeg már az ősz végére gombás fertőzést kapott. Több helyen elsárgult egyre több és nagyobb foltokban jelentkezett a probléma. 2-szer permeteztük Bumper-ral, de ez nem javult. Az idén tavasszal drótos gyeplazítóval alaposan megtisztítottam a száraz maradványoktól és a Scotts Sportmaster műtrágyával megszórtam. Kezdetben nagyon jól indult a növekedés, bár voltak foltok, ahol kevésbé fejlődött a fű. Ezeken a részeken fűmaggal és termőfölddel próbáltuk bepótolni a hiányt. Most ismét felfedezni véltem azt a jelenséget, amivel tavaly kezdetét vette a probléma. Újból megjelentek a világosabb foltok és helyenként sárgulni kezdett a fű.A gereblyézést is rendszeresen végzem. Mit tehetek még? Segítségét előre is köszönöm.
0
0
szavazat
Mi a teendő a gyep sárgulásának megakadályozása érdekében? Mi a teendő a gyep sárgulásának megakadályozása érdekében? Mi a teendő a gyep sárgulásának megakadályozása érdekében? Mi a teendő a gyep sárgulásának megakadályozása érdekében?


1 HozzászólásCzinege Erik
2014. jún. 04. (2 228 napja)
Tisztelt Szabó Úr,

Sajnos a gyepszőnyeges telepítéseknél gyakran előfordul, hogy mivel a gyökérzet nem elég erős a telepítést követő évben különböző problémák lépnek fel. A javaslom a Trifender nevű készítmény használatát:
http://www.szepzold.hu/trifender_wp_100_gramm

a fenti linken bővebb leírást talál a termékről.

A gyökérzet megerősítésére érdemes lenne magas foszfor tartalmú műtrágyát is kiadni, erre a Pannon Startert ajánlom, ami nitrogén, foszfort és cinket is tartalmaz, mely utóbbi szintén elősegíti a gyökeresedést.

http://www.szepzold.hu/webaruhaz/tapanyagutanpotlas/pannon_starter_2_kg


üdvözlettel: Czinege ErikKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.