szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi a teendőnk az örökzöldekkel?

Sulyok Timea, 2008. febr. 25.


Mit tegyünk, ha a tél elmúltával lassan életre kel a természet? Melyek az elsődleges feladataink?

A tél és a nagy hidegek múltával készüljünk fel a tavaszi kerti munkákra, ennek első lépése, hogy tervezzük meg a teendőinket, vázoljuk fel elképzeléseinket, hogy kiderüljön milyen anyagokra, eszközökre lesz szükségünk. Készítsünk pontos listát a hiányzó dolgokról, gondoskodjunk azok időbeni beszerzéséről, megrendeléséről. Vizsgáljuk felül meglévő eszközeink, szerszámaink állapotát, használhatóságát, végezzük el a szükséges javítási karbantartási munkákat, mert csak jó szerszámokkal öröm a kertészkedés. Különös figyelmet fordítsunk a permetezőgépünk állapotára, cseréljük a nem megfelelő tömítéseket.

Itt az első teendők az esetleges téli, hó okozta sérülések kiigazítása, valamint az öntőző tányérok kitisztítása megigazítása. Az örökzöldek életműködése nem áll le teljesen télen sem, csak lelassul. Éppen ezért ilyen csapadékszegény időszakban, mint az ez évi február is, javasoljuk meg öntözni örökzöldjeinket. Amint beáll a fagymentes idő, elkezdhetjük az öntözést. Ezt, mint minden esetben inkább ritkábban, de nagyobb vízmennyiséggel végezzük alkalmanként, mint gyakran, de kevés vízzel. Megelőzhetünk nagyon sok esetleg később jelentkező tünetet, melyekre nem találunk magyarázatot.

További hasznos tanácsokat, megoldásokat olvashat Webáruházunkban.

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi

Szerző: dr. Térmeg János
Hozzászólások (4)

Bényeiné
2009. szept. 08. (4 765 napja)
Kedves Maja! Sajnos könnyen lehet, hogy a nagy szárazságot így "bosszulja"meg a fenyő, a leveleit ledobja. A nagyobb baj az lenne, ha a gyökereik annyira kiszáradtak, hogy ez maradandó, esetleg végleges károsodást okozott volna. Sajnos a gyökérpusztulás ellen nem nagyon lehet utólag semmit tenni. Most esetleg azt kellene, hogy a nagyon kopasz részeket lemetszegeted, valamennyi http://www.szepzold.hu/tapanyagutanpotlas">örökzöld tápot adsz neki és vársz. Tavaszra eldönti a növény mindenképpen, hogy túléli-e vagy sem. Ha az összes levélzet odavan, akkor viszont már nem nagyon van mire várni, de egy visszametszést megpróbálhatsz és bő locsolást is adj nekik. Sok szerencsét!
K. Maja
2009. szept. 03. (4 770 napja)
Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni, mit tegyek az örökzöldjeimmel. A fenyőim fokozatosan hullajtják tűleveleiket, így annyira csupaszak, hogy mind feljebb és feljebb kell nyírnom őket. idén nyáron elmentünk 10 napra nyaralni. Ez idő alatt nem öntözte őket senki, mire visszajöttünk, az örökzöldeknek mind sárgák lettek a levelei és lehulltak. Mit tegyek? Mennyit kell önözni őket és milyen rendszerességgel, ill. milyen szert használjak a gondozásukra? Érdekelne, hogy a levelek, tűlevelek amik lehulltak azok idővel visszanőnek-e, vagy ez már végleges és ilyen csupasz marad. Válaszát előre is köszönöm. Üdv. Maja

Sulyok Timea
2009. ápr. 11. (4 915 napja)

Kedves Bozóky Dénes,

Az örökzöldek tápanyag-utánpótlására a http://www.szepzold.hu/kert_taplaleka_5kg">Kert Tápláléka termékünket javasoljuk, mely 5 kg-os kiszerelésű és http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Webáruházunkban megvásárolható.

Üdvözlettel,

Sulyok Timea

Bozóky Dénes, arec@t-online.hu
2009. ápr. 10. (4 916 napja)

Tisztelettel érdeklődöm: Milyen szerekkel tudom serkenteni a tuják növekedését?

Üdvözlettel, Bozóky D.Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia