szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi lehet a gyepemmel?

Kárai Márk     56 napja     0 megtekintés
Tisztelt Cím!

A képen látható gyep tavaly ősszel lett vetve. A föld töltött talaj volt komposzttal keverve.Öntöző rendszer telepítve van. Miután a fűvesítès megtörtént a gyep az első 3-4 hétben gyönyörű volt és utána hasonló tünetek jelentkeztek. Több m2-es területen elkezdődött a gyep sárgulni, a levelek sárgás barnàs színűek voltak. Ekkor a terület le lett kezelve gombaölő szerrel, utána kapott DCM talajjavitót sàrga foltra, folyékony prohuminnal és végül egy őszi felkeszìtő DCM trágyát. A tavasz hasonló kèpen indult(sárgás területek mindenhol) ekkor megtörtént a gyepszellőztetés kapott egy 8-24-24 yaramila műtrágyàt signum wg gombaölővel és egy rovarölőt. Ezután a gyep szép volt mostanáig, mikor egy kertész annyit mondott, hogy gombás a gyep.Ekkor május elején a trifender pro-t hasznàltam, és kb egy hete észre vettem hogy a fűszálak teteje pókhálosodik, és néhol a gyep barnàs-zöldes színű. Azóta nagy változás nincs, a kérdésem a következő lenne, hogy mi lehet a gond és hogyan orvosolhatnàm? Válaszát előre is köszönöm .

Üdv. Kárai Márk
0
0
szavazat
Mi lehet a gyepemmel? Mi lehet a gyepemmel? Mi lehet a gyepemmel? Mi lehet a gyepemmel?


1 HozzászólásVarga László
2020. máj. 17. (52 napja)
Üdv!
Meg kellene ismételni a Trifenderes kezelést (2 dkg/100 nm), illetve Proplantal megpermetezni (30 ml/10 l víz), az nem bántja a Trifendert!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.