szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi mindenre jó még az alufólia?

Sulyok Józsefné, 2015. ápr. 09.


Kevesen tudják, hogy a csomagoláson kívül mi mindenre jó még a háztartásokban megtalálható, praktikus termék.

Mi mindenre jó még az alufólia?

Sütéskor érdemes egy méretre vágott darabot rakni a sütő aljára. Így csak ki kell cserélni az alufóliát, ha kilöttyen vagy kifröccsen az étel.

Mielőtt betenné a húst a sütőbe, belülről vékonyan kenje le olajjal az alufóliát, így a csomag tartalma nem fog rásülni. Ha puhább húsételt süt, duplán csomagolja be, különben könnyen elfolyhat a leve. Ha ropogósan szereti a sültet, 15-20 perccel a sütés befejezése előtt óvatosan nyissa szét a lezárt alufóliát.

Az ezüst tisztításakor tegyen alufóliát egy tálba, szórjon bele bőven sót, öntse fel forró vízzel, és néhány percre tegye bele az ezüsttárgyat. Garantáltan visszanyeri eredeti fényét.

Ha a gyertyát nem tartóban égeti, használat előtt pár órával a gyertyát tegye a mélyhűtőbe, majd mielőtt meggyújtani, tekerje körbe a végét alufóliával. Így lassabban és egyenletesebben fog égni.

Spórolhat az árammal, ha a vasalódeszka huzata alá alufóliát tesz, mivel erről a hő visszaverődik. Még szebben és alacsonyabb hőfokon vasalhat, ha a hagyományos huzatot teflonosra cseréli.

Kapcsolódó cikk: Vigyük be a tavaszt a lakásba!
Hozzászólások (2)

Soltész Miklós
2015. ápr. 15. (2 788 napja)
A főtt tojást nagyon könnyű megpucolni, főzés után hideg vízben teljese körbetörjük a héját és még pár percig a hideg vízben tartjuk. (ha víz felmelegszik, cseréljük hidegre)
Prockowné Vincze Éva
2015. ápr. 15. (2 788 napja)
remek ötleteket olvashatunk, melyeket várunk továbbra is. üdv.