szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?!

guest     1 104 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!

Szeretném a javaslatát kéri. Tavaly júniusban telepítettünk sport fűmag keverékű füvet a kertünkben. A füvesítés előtt öntöző rendszert építettünk ki és az alapból barna homokos talajt termő(humuszos)barna földdel javítottuk ( vagy rontottuk). Napi 3x-i locsolással kb 8-10 nap után ki is keltek a magok és szépen fejlődött a gyep. Ezután napi 2x öntöztünk hajnalban és késő este. Az első nyírás után starter műtrágyával szórtuk meg. Ezután kezdődtek a problémák. foltokban erőteljesen fejlődött a gyep, máshol meg satnya volt. De egy idő után kiheverni látszott a bajt. Közben beállt a tél. Tavasszal a hóolvadás után nem nagyon indult meg a gyep fejlődése. Csak a széleken és egy két kisebb foltban fejlődött normálisabban a gyep. a többi helyen cérna vékonyságú és kb 4-5 cm magasságú maradt mintha megállt volna a fejlődésben. Ezután csináltunk egy szellőztetést és egy gomba elleni permetezést mert rozsda betegség jelei jelentek meg. A gomba betegség megszűnni látszik de most meg folyamatosan szárad és sárgul a napi 1x -i öntözés ellenére. És ugyanúgy nem fejlődik csak a széleken illetve foltokban. Illetve van még egy érdekes tapasztalatunk. A gyerekek kerti trambulinja alatt valamiért fejlődik a gyep. akár hova helyezzük át a kertben ott megindul nőni ahogy elvisszük újra visszaesik. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Próbálkozzunk még a megmentésével vagy ősszel telepítsük újra az egészet.
Szakértő válaszát várva
Köszönettel: B. Róbert
0
0
szavazat
Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?! Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?! Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?! Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?!


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. jún. 29. (1 104 napja)
Kedves Róbert!
Szerintem a talajjal lehet a gond, valószínüleg hamar kiszárad, talán magas a homok tartalma és kevés az agyagos rész. Ősszel vágja vissza kicsire, szórjon rá vîrtartó talajréteget és próbálja friss fűmaggal beszórnu.
Amikor kezd kihajtani a gyökeresedés segítésére használjon Yeald Plus lombtrágyát többször is, tèl előtt pedig magas foszfor tartalmú gyeptrágyával szórja be.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.