szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Miért nő kalaposgomba a fű között?

Hangácsi László     795 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!
Tavaly júniusban lett a kertünkbe gyepszőnyeg letéve. Az automata öntözőrendszer este és reggel is megy, zónánként 7-10 percet. Március közepén gyepszellőztető gépet alkalmaztam és tavaszra ajánlott műtrágyát. A gyepet hetente 2-szer 4.5 centire visszavágom. A talajzat inkább homokos szinte egész nap süti a nap. A gazdaboltba amistar gombaölőt és két héttel későbbre pedig Trifender Pro szert javasolták. Az amistarral 3 napja lefújtam. Az akkor meglévő kalapos gombák másnap estére elpusztultak, de azóta újabbak nőttek. Ön szerint jó e a gazdabolt javaslata? Mitől nőnek a gombák? Túl sokat locsolom? Ajánlott e egy fokozattal rövidebbre vágni a füvet? Ha a korábban javasolt kezelésekkel nem ért egyet kérem javasoljon máikat! Tisztelettel
0
0
szavazat
Miért nő kalaposgomba a fű között? Miért nő kalaposgomba a fű között? Miért nő kalaposgomba a fű között?


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. máj. 17. (786 napja)
Kedves László!

Nagyon jó az Amistar készítmény, ezt a másnapi hatásán is észrevehette. Valószínű a talajban olyan mennyiségű gombacsíra lehet, hogy az öntözés hatására újra kikel. Javaslom, hogy kombinálja az Amistart réz rartalmú szerrel (p. Champion),ami a gomba csírázását gátolja. Többszöri kezelésre lesz szükség és szép lassan ki fognak pusztulni a gombák.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.