szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mikor permetezhetek, ha a gyepemen hópenész foltokat látok?

Fekete Béla     2 340 napja     188 megtekintés
Hóolvadás után már megjelentek kisebb sárguló foltok a gyepemen ami hópenészre utaló. Sajnos ezt már előző évi tapasztalataimból valószínűsítem. Kérdés: Már lehet-e permetezni és mit javasol?

0
0
szavazat


4 HozzászólásFekete Béla
2014. febr. 28. (2 325 napja)
Nagyon köszönöm, akkor nem várok. Üdv
Czinege Erik
2014. febr. 27. (2 326 napja)
Ahhoz, hogy minél hamarabb megakadályozzuk a gombák kártételét javaslom már most kiadni, ugyanis 6-8 fokon már működik. Természetesen a Trifender szempontjából jobb lenne a magasabb 15 fok körüli hőmérséklet, de mivel úgy látom makacs problémáról van szó egyébként is többszöri kezelésre lesz szükség, így érdemes már most elkezdeni.
Fekete Béla
2014. febr. 26. (2 328 napja)
Köszönöm a válaszát, az elmult évben is alkalmaztam a trifendert. Kérdés: Nem korai kijuttatni a mostani február végi hőmérsékleten? Vagy ne várjak. Egy enyhe fagy ma reggel is volt. Üdv.
Czinege Erik
2014. febr. 25. (2 328 napja)
Tisztelt Fekete Úr,

Javaslom a Trifender nevű készítmény használatát, melyből 20 gramm elegendő 100 m2 kezeléséhez. Ezt a mennyiséget 5-10 liter vízzel juttassa ki. A kezelést érdemes 2-3 havonta megismételni, illetve a tavaszi gyepszellőztetésről se feledkezzen el.

üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.