Mire jó a szódabikarbóna?
Sulyok Józsefné, 2014. okt. 01.
Sok háziasszony kamrájában megtalálható a nátrium-hidrogénkarbonát , egykor használt nevén a kettedszénsavas szikeny. Miért szerezzük be, ha nekünk még nincs otthon?

- Frissítő, habzó italt kapunk, ha fél liter hideg vízbe facsarunk egy fél citromot, tegyünk bele pár karika citromot is, majd adjunk hozzá fél teáskanál szódabikarbónát.
- A beszürkült függöny vagy bármilyen fehér ruhanemű fehérebb lesz, ha a mosóporhoz adunk egy csomag sütőport. Az utolsó öblítővízhez adott egy evőkanál szódabikarbóna elűzi a zokniból a kellemetlen szagot.
- Leválik az edény aljáról az odaégett ételmaradék, ha egy liter vizet töltünk az edénybe, hozzáadunk egy evőkanál szódabikarbónát, majd felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, és azután mosogassuk el.
- Ha tudjuk, hogy kemény a víz ott, ahol teát vagy kávét főzünk, adjunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát. A lágy víztől jobb lesz az ital aromája.
- A borsó vagy más zöld színű zöldség nem veszti el főzés közben a színét, ha késhegynyi szódabikarbónát adunk a főzővízhez.
- A szódabikarbóna kevés vízzel pasztává elegyítve a csempék közötti fugákat fehérré varázsolja. Használjunk a tisztításhoz fogkefét.
- Zsíros, nehéz étel után a puffadást, a kellemetlen teltségérzést csillapíthatjuk „libafröccsel”. Egy pohár vízbe tegyük egy kevés ecetet és egy teáskanál szódabikarbónát. A habzó ital megkönnyebbülést hoz.
Kapcsolódó cikk:
Kivi - gyógyerő ragyogó zöldben
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások (1)
Hozzászólás készítése
Petrerman Istvánné
2016. szept. 22.
(2 104 napja)
Tetszik és hiszek benne.
0