szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mire jó a szódabikarbóna?

Sulyok Józsefné, 2014. okt. 01.


Sok háziasszony kamrájában megtalálható a nátrium-hidrogénkarbonát , egykor használt nevén a kettedszénsavas szikeny. Miért szerezzük be, ha nekünk még nincs otthon?

Mire jó a szódabikarbóna?
  1. Frissítő, habzó italt kapunk, ha fél liter hideg vízbe facsarunk egy fél citromot, tegyünk bele pár karika citromot is, majd adjunk hozzá fél teáskanál szódabikarbónát.
  2. A beszürkült függöny vagy bármilyen fehér ruhanemű fehérebb lesz, ha a mosóporhoz adunk egy csomag sütőport. Az utolsó öblítővízhez adott egy evőkanál szódabikarbóna elűzi a zokniból a kellemetlen szagot.
  3. Leválik az edény aljáról az odaégett ételmaradék, ha egy liter vizet töltünk az edénybe, hozzáadunk egy evőkanál szódabikarbónát, majd felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, és azután mosogassuk el.
  4. Ha tudjuk, hogy kemény a víz ott, ahol teát vagy kávét főzünk, adjunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát. A lágy víztől jobb lesz az ital aromája.
  5. A borsó vagy más zöld színű zöldség nem veszti el főzés közben a színét, ha késhegynyi szódabikarbónát adunk a főzővízhez.
  6. A szódabikarbóna kevés vízzel pasztává elegyítve a csempék közötti fugákat fehérré varázsolja. Használjunk a tisztításhoz fogkefét.
  7. Zsíros, nehéz étel után a puffadást, a kellemetlen teltségérzést csillapíthatjuk „libafröccsel”. Egy pohár vízbe tegyük egy kevés ecetet és egy teáskanál szódabikarbónát. A habzó ital megkönnyebbülést hoz.

Kapcsolódó cikk:

Kivi - gyógyerő ragyogó zöldben
Hozzászólások (1)

Petrerman Istvánné
2016. szept. 22. (2 263 napja)
Tetszik és hiszek benne.