szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit csinálok rosszul?

Joóné Trieb Ilona     4 053 napja     1068 megtekintés

Kedves Szépzöld Tanácsadó! Csatolok 2 képet. A Setosa nevű (szarvacskás) virágot 2 hete kaptam, és pár levélkéje sárgul (remélem a képen kivehető) és a virágja is kezd száradni. Nem igazán tudom hogyan kell gondozni.
A másik virágot a földje miatt szeretném megmutatni. Olyan mintha penészes lenne. Nem locsolom túl, akkor mi lehet vele, és mi a gyógymódja, mert már több cserép földjén is látom.
Nagyon köszönöm a válaszát! Joóné

 

0
0
szavazat


6 Hozzászólás



Guest
2009. jún. 10. (4 049 napja)

Köszönöm a segítségedet! Szép napot: Ili

 

Bényeiné
2009. jún. 09. (4 050 napja)
Kedves Ili! Elnézést, hogy csak most válaszolok! A világosabb hely bizonyára jót tesz majd a kövirózsának, de lehet, hogy még a heti egyszer is sok az öntözésből, tapogasd meg a földet mielőtt vizet adsz neki, így majd kitapasztalod az öntözés gyakoriságát. Amíg nedves, addig nem kellene locsolni, néha meg kell hogy száradjon a föld teteje. Amit pedig 20-30 perc alatt nem szív fel a tányérból, azt a vizet öntsd ki, az biztosan felesleges. Ha lenne sziklakerted, ott lenne neki a legjobb, csak a szokatást tartsd be, eleinte ne legyen egész nap a tűző napon, később maradhat kint és ősszel be kell vinni. Ha bőven hozna sarjakat, akkor néhánnyal ki lehet próbálni, hogy kint hagyod, hátha mégis fagytűrő - mert van ezek között olyan is. Sok szerencsét hozzá!
Guest
2009. jún. 06. (4 053 napja)

Akkor felviszem a fiam szobájába, mert ott több fény éri (szórtan rásüt a nap). Még csak annyit, hogy alulról kell öntözni a tálkába, é shetente egyszer elég?

Köszönöm a választ! Ili 

Guest
2009. jún. 06. (4 053 napja)

Köszönöm a tanácsot!

Üdvözlettel: Joóné Ili

Bényeiné
2009. jún. 06. (4 053 napja)

Kedves Ilona!

 A diffenbachia földjén csak a szokásos sók kiülését látom. Ez szerintem nem penész, hanem egyes virágföldekből az öntözés során a felszínen megjelennek ilyen foltosodások. Nem gondolom, hogy ez vészes lenne. Ez a dolog inkább csak esztétikailag lehet zavaró, így javaslatom: a föld tetejére teríts néhány cm kókuszrost réteget  - http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Webáruház - az nedvesen tartja a földet és dekoratív is egyben.

Bényeiné
2009. jún. 06. (4 053 napja)

Kedves Ilona!

 Az első képen lévő kövirózsaféle valóban nem a legjobb "bőrben" van, én túlöntözöttnek gondolom így első ránézésre. Az könnyen lehet, hogy nem te öntözted túl, hanem már ez előző helyén történt. Egy másik tippem még, hogy sötét helyen volt, fényhiányban is előfordulhat ilyen sárgulás. Szerintem először a sárga részeket le kell szedegetni, a virágot - ha fonnyadt - vágd le vagy pattintsd ki a szárával együtt. A tisztogatás után esetleg kaphatna egy friss kaktuszföldet -nem kell túl tápdúsnak lennie - aztán kevés öntözés, napfény és várakozás.Talán sikerül felújítani ezt az aranyos növényt, sok sikert hozzá!Üdv.



Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.