szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Különleges polcok lakáson belül és azon kívül is

Scheftsik Tamás, 2013. okt. 01.


A lakásban való tárolás sokszor okozhat fejtörést. Hiszen sok olyan helység van, amiben a szekrények és asztalok nem, vagy csak nagyon nehezen kaphatnak helyet. Ilyenkor nincs mit tenni, vagy máshova pakolunk, vagy ügyesen alkalmazzuk a tárolás egyik alappillérét, a polcokat. Széles anyag, forma és felrakási variációik közül biztosan megtaláljuk azt, ami a mi igényeinknek megfelel.

Különleges polcok lakáson belül és azon kívül is

Formák

Aki azt hiszi, hogy csak a megszokott, egyszerű lapos polcokkal lehet egy szobát berendezni, az nagyon is téved. Ma már akkora a választék, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket, hiszen mindenki megtalálhatja azt a polcot, ami a szívéhez a legközelebb áll. A hajlított formák remekül mutatnak egy modern környezetben, az olyanok, melyek egész falakat foglalnak el, és geometrikus formákba rendeződnek remekül mutatnak egy keleties hangulatú lakásban.

Az sem mindegy, hogy hogyan függesztjük fel magát a polcot, hiszen ez is erősen befolyásolja azt, hogy milyen kinézete lesz az adott darabka. A felülről, dróttal vagy kötéllel merevített darabok rusztikusak és modernek is egyben, a lebegő megoldások könnyedek, a klasszikus alátámasztásban pedig a konzolokat is külön kiválaszthatjuk, ami tovább árnyalja a polcokban rejlő lehetőségeket.

Anyagok

Természetesen, ha a formák terén már megtaláltuk az ideálisat, akkor jöhetnek az anyagok. A klasszikus fa polcok nagyon elegánsak, de ma már jóval több lehetőségünk van. Az üveg tökéletes választás, ha egy alapvetően kisebb lakásban szeretnénk tárolókat létrehozni, hiszen nem nyomja össze annyira a teret. A fém polcokkal modern és fiatalos hatást is elérhetünk, attól függően, hogy a környezetet hogyan alakítjuk ki.

Természetesen nem is lenne széles a spaletta, ha ebből a termékből nem lenne műanyag. Olcsó is, jó is, bár a teherbírása, eleganciája és a tartóssága sokszor messze elmarad a hagyományos és természetes anyagokétól. A színekkel is sokat variálhatunk, amik persze az anyagtól is nagyban függenek. Arra érdemes figyelni, hogy valamennyire üssenek el a fal színétől, különben egy kissé idétlen megjelenéssel kell szembenéznünk.

Hol?

A polcokban az az egyik legjobb dolog, hogy igazából nincsenek helyiséghez kötve. Egy szekrény, vagy egy kis asztalka nem fér el mindenhol, és sokszor nem is tehetjük be egy – egy szobába, hiszen furán mutatna. A polcokkal ellenben nincs ilyen megkötésünk. A hosszabb elegánsabb kiviteleket tehetjük nappaliba, hálószobába. Terhelhetőségük legyen nagy, hiszen rendszerint könyveket, szobrokat, díszeket tartanak.

A teljes falat befedő rendszerek helyet kaphatnak a nappaliban is, de a közlekedő folyosók, a kamra, a pince de akár a garázs is tökéletes helyszín lehet számukra. A kisebb, kevés helyet igénylő polcok olyan kis helyiségekben is jó megoldás jelentenek, mint a WC, vagy egy kisebb fürdőszoba. A teherbírásuknak sem kell annyira nagynak lennie, hiszen nem könyvek, csupán piperék, törölközők kapnak helyet rajtuk. De a polcokról akkor sem kell lemondani, ha kültérre tervezünk pakolni. A ház fala ugyanúgy alkalmas arra, hogy tartsa ezeket a tárolókat, mint egy épített kerítés, vagy éppen két karó. A lehetőségek száma szinte végtelen, így a polcok a kreatív megoldások kifogyhatatlan tárházát jelentik.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia