szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mivel tudom az alábbi gyepproblémát kezelni?

Deák Miklós     946 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő,

A mellékelt képeken látható problémám van a gyepemmel, amit kb 3 éve nem tudok kikezelni. A tünetek a következők: Kb 5 - 6 olyan folt alakult ki a füvön, ahol a fűszálak elváltoznak, átalakulnak, olyan mintha valamilyen moha vagy zuzmó jellegű növény lenne. Szinte szivacs sűrűségű, kézzel szétszedve a fűszalak fekszenek, könnyen ki lehet tépni egyben, mert el vannak alul keskenyedve. Volt hogy kiszedegettem ,de újra így nőtt a fű. Eddig gombaölőből próbáltam a Trifendert, Amistant és a Bravo 500 - t egyik sem hatott rá, volt hogy beöntöttem vastápsóval, leműtrágyáztam mohaölős műtrágyával, de ugyanúgy maradt évről évre.Reménykedem hátha Önök tudnak valamilyen megoldást erre a helyzetre.

Köszönöm

Deák Miklós
0
0
szavazat
Mivel tudom az alábbi gyepproblémát kezelni? Mivel tudom az alábbi gyepproblémát kezelni? Mivel tudom az alábbi gyepproblémát kezelni? Mivel tudom az alábbi gyepproblémát kezelni?


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. júl. 04. (937 napja)
Kedves Miklós!

A fotók alapján én inkább rovar problémára gyanakszom. Valószínű pajor lehet a talajban, ami a gyökereket rágja.
Permetezze le a gyepet felszívódó rovarölővel (acetamiprid) akár több alkalommal is.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.